Friday, April 1, 2011

Sembang : : Arghh.. Bapak segan...!!

Tadi aku g Petronas, nak topup Touch N Go, sambil tuh aku nak isi minyak kete sekali.. Kirenye, niat aku nak isi RM40 pada kad Touch N Go, dan RM10 utk minyak kete.. lepas parking kat pump nombor 9, aku g la kaunter, pastu aku pas kat penjaga kaunter tuh not RM50 bersama kad, pastu aku cakap ''isi RM40 pada kad tuh''.. Then tetibe dia tanya, ''pai berapa..??'' (*aku salah dengar kerana telinga aku berdesing yang disebab aku makan ubat demam).. aku tanya balik.. ''pai apa..?? ''(*sambil mempamerkan kerutan seribu bahasa pada muka aku) ..dia cakap, ''pai laa.. pai berapa..??'' (*sambil menunjukkan duit dan kad aku.)... aku dah makin kompius.. tetibe sorg brader (pelanggan) kat kaunter tuh cakap kuat2, ''Adik.., PUMP BERAPA..?? ''  ohh.. (*pump rupanya, aku cakap dalam hati, tapi siap buat intonasi muka).. aku cakap laa, topup kad tuh rm40 dulu (*sambil menjuihkan mulut kat kad  aku yang dia pegang tuh).. pastu aku tgk muka dia berubah lagi.. kompius sekali lagi. la tuh... pastu dia tanya balik, ''pump berapa..??'' aku dah mula tension, rasa mcm nak ngamok pun ada.. dah la ''awak'' demam.. budak nih plak kelihatan mcm nak main2.. aku pun cakap la kat dia (*kali nih dgn nada tegas tapi slow), ''saya nak isi kad tuh rm40''.. Tak sempat aku nak habiskan ayat ali, terus je dia pulang balik kad tuh dgn duit aku, dia cakap, ''sori bang, saya tak paham..''

Aku pun amik la kad dan duit tuh dengan rasa hampa.. Tapi.....!! Bila aku pegang je kad tuh, BARU AKU PERASAN, AKU CUMA KASI KAD MESRA.. KAD TOUCH N GO AKU TAK KASI.. uhh.. WTH..?? memang patut la dia kompius pasal kad mesra memang bukan utk ditopup tapi utk tambah mata reward aje.... elok sgt la tuh, aku yang tengah mamai jadi kompius, dia yang sihat walafiat pun naik kompius sama.. kalau brader pelanggan tuh tade, serius boleh jadi aku bertekak ngan budak kaunter tuh.. haha.. lalu ibarat seorang gentleman, aku patah balik.. aku g kat kaunter tuh balik, aku cakap, ''isi minyak pump 9 rm40'' (*niat mengcover malu) dan aku mintak maaf pasal aku sikit kompius time tuh.. Alasan, aku cakap aku demam.. Harap2 dia paham.. hahaha.. Silap aku gak sebab aku bagi arahan sekerat.. kalau aku bgtaw semua sekali, maybe dia bole gtaw aku tak kasi kad Touch N Go kat dia.. At Least tak la malu sgt.. haha

Malang sungguh hari nih.. Nak mengisi minyak RM10, terus terisi minyak RM40, pastu terpaksa lak aku merayau cari petronas lain sebab nak topup kad touch n go tuh.. Nak topup kat situ, aku dah malu tahap gaban.. Nak tanak, terpaksa la carik petronas lain.. serius, memalukan.. dah la petronas tuh ada cctv, kalau dia pedajal aku, masuk video dalam internet, memang femes la aku.. hahaha.. 

Satu je soalan aku, patutkah aku kambus muka aku dalam tanah..?? Sila jawab dgn jujur.. hahaha

*Nasib baik muka aku mcm budak2 baru habis SPM, mesti brader tuh ingat aku budak lagi kan..?? HAHAH..

14 Drop Your Comment:

adwafarahin April 2, 2011 at 1:57 AM  

laaa siannye..tp mmg x ley slhkan bdk tula kan

hehe nie da sehat belum nie?

Ayie April 2, 2011 at 2:07 AM  

demam dah hilang, tapi hidung berair lagi.. hahaha.. thanx singgah..

Siti Aziz April 2, 2011 at 6:15 AM  

memang patut..hohohohoho \o/... [sambil angkat kedue tangan sbg tanda patut...-> joke... =)

Ayie April 2, 2011 at 2:38 PM  

siti- owh tidak.. sampai hatimu.. hahahahaha

nas April 2, 2011 at 8:30 PM  

hahaha.. bro.. bro.. jgn salah kad agy sudah la... beselah... cashier tu mst rase pelik kalau ko bagi kad salah.. hehehe.. tp kalau aku.. aku cuma datang isi minyak je... xde nye kad mesra la kad topup laa...

Ustaz Love April 2, 2011 at 10:20 PM  

Salam..

Ustaz Love pernah bagi kad nikah dengan duit.. kononnya nak tambah point.. sampai tak berbunyi cashier tu gelak :D

Ayie April 3, 2011 at 1:34 AM  

nas- nak buat mcm mana, kepala tgh pening.. hahaha.. nasib baik kasi kad mesra, kalau kasi kad pengenalan, memang haru laa.. ahaha

Ayie April 3, 2011 at 1:35 AM  

ustaz love- uish, itu memang mengajak org ketawa berdekah2.. bahaya tuh.. hahaha..

.::: Princess MOMOY :::. April 3, 2011 at 9:42 AM  

haha...bro momoy rasa u pandai menulis la. jawapan serius
eh... nimenjawab x soalan u ni. haha...
Korang pernah main game ni?"

Ayie April 3, 2011 at 11:27 PM  

momoy- erk.. itu pujian ke, sindiran..?? hahahaha.. thanx yep..

.::: Princess MOMOY :::. April 6, 2011 at 1:05 PM  

pujian tapi nak gelak duliu. hahaha...
Katak Puru boleh dimakan???"

Ayie April 6, 2011 at 4:27 PM  

cis.. berani anda..?? hahahahaha

mykhalis April 11, 2011 at 1:13 PM  

ape ke konfiden ko nie ek?hehe..mjur ko tak bertekak ngan dia..

Ayie April 11, 2011 at 3:44 PM  

khalis- hahahaha.. nk buat mcm mana, memang dalam kepala dah kompiden aku dah kasi kad kat dia.. sekali silap daa.. hahahaha

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP