Monday, April 4, 2011

Sembang : : Hoit Bank Islam..!!

Aku tension siang tadi.. Aku on the way nak g KLIA sebab makcik aku nak g umrah.. Konon-kononnya nak menganta laa.. Biasa laa, anak sedara yang baik memang mcm nih (*Sila abaikan..).. Muaahahaha... Aku taw dalam poket aku cuma ada RM10+ je, so aku decide aku g withdraw dulu, then mara dengan penuh gaya ke KLIA.. Dalam perjalanan ke KLIA tuh, aku g Kajang jap, carik Bank Islam.. Ada satu ATM Bank Islam kat Kajang, sebelah ngan KFC, dan niat aku nak keluarkan RM30 je.. Kenapa RM30..?? Sebab kalau aku keluarkan banyak2, nanti cepat habis.. Aku paling tak suka sengkek tengah bulan.. Jadi baik jimat cermat.. Kalau ikut gaya aku makan, RM30 boleh tahan 3 hari la jugak.. Tapi jangan terkejut, sebab dalam sehari jugak aku mampu perabih RM100.. Hebat kan..?? Berbalik pada cerita, aku pegi ATM nak keluarkan RM30, jadi mcm biasa laa.. Aku masukkan kad MEPS, aku insert pin number, dan aku mintak RM30.. Tibe-tibe, dia kasi satu arahan, 

''Sila masukkan angka gandaan 50..''

Erk, maksud dia kalau nak keluarkan duit, kene keluar at least RM50.. Oke laa.. Aku tak kesah sgt walaupun sedikit ''berapi'' pasal ATM Bank Islam kat Kuala Lumpur tak la banyak songeh mcm nih..  Dalam pale otak aku time tuh, maybe takde not RM10 kot.. Lalu aku masukkan la RM50 sebagai permintaan untuk dikeluarkan.. (*nasib baik dalam bank ada duit.. kalau tak, memang saje je laa)

''Permintaan anda berjaya''

kata mesin tu laa.. Bukan aku.. Lepas amik kad, aku tunggu la duit aku.. Tup tup, aku tgk duit aku yang bernilai RM50 tuh dikeluarkan dalam not RM10 (*sebanyak 5 keping).. Soalan aku, kenapa dia tak kasi aku keluarkan RM30..?? Padahal not RM10 ade jep dalam ATM tuh..??  Apakah aku pengguna teraniaya..?? Ohh tidak.. hahaha.. 

=_=''

34 Drop Your Comment:

faiz April 4, 2011 at 9:19 PM  

alamak...atm pon kaki penipu gak...mesti atm tu tak suka ko saving..heheh

GiveAsh April 4, 2011 at 9:41 PM  

hahahaha..dia tak nak bagi 10 10..nak 50 terus..haha

adwafarahin April 4, 2011 at 9:54 PM  

hahahahahahhahahahaahah ATM tu nk manje2 ngan ko la ayie huhuhu :)

Ayie April 5, 2011 at 12:19 AM  

faiz- tu la pasal.. tertekan aku.. atm pun dah pandai menipu sekarang nih.. hahaha

Ayie April 5, 2011 at 12:19 AM  

giveash- tak bole bla.. gle demand.. ingat aku keje gaji rm180000 ke hapa..?? hahaha

Ayie April 5, 2011 at 12:20 AM  

adwa- tapi aku tanak bermanja dgn dia.. klau dia kasi duit free, tape la jugak.. hahaha

Ustaz Love April 5, 2011 at 12:37 AM  

nasib baik dia tak kuar arahan "Nak kuar RM30, sila gi kat kaunter".. kihkih

Ayie April 5, 2011 at 12:47 AM  

kalau nak keluarkan rm30 kene g kaunter, serius malu.. muka henshem, tapi... hahahha

yaya_flanella April 5, 2011 at 1:03 AM  

sengal je atm nih. haha

Ayie April 5, 2011 at 1:08 AM  

yaya- hahaha.. maybe berjangkit daripada manusia agaknya..

nas April 5, 2011 at 1:18 AM  

wah.. ayie.. makin bagus ea blog2 ko.. jum komen2 makin banyak.. hehehe... pelik gak.... last2 kuar rm10 gak... sengal punye atm :P

Ayie April 5, 2011 at 1:31 AM  

nas- hahaha.. ko kan antara sifu besar aku.. mesti la aku nak membanggakan ko.. HAHHA..

ATM tuh memang.. tensi gua.. HAHAHA

nas April 5, 2011 at 1:47 AM  

mane ade sifu besar.. lagi2 aku ni jarang update blog.. hahaha... ngeng :P

Ayie April 5, 2011 at 1:57 AM  

org hebat memang selalu low profile.. erk..?? HAHAHA

nas April 5, 2011 at 2:08 AM  

mane ade hebat.. bagi aku ko hebat maa... banyak update blog.. xmcm aku.... nt better tukar template n tambah widget2 yg patut keyh...
baru nice blog.. gituu :)

Ayie April 5, 2011 at 2:11 AM  

hahaha.. dan dan laaa... heh, widget hapa..?? cadangan plis.. serius aku tak taw widget hapa yang best.. hehehe

nas April 5, 2011 at 2:19 AM  

ntah la...
cmni la.. ko cuba bace entri blog aku nih:
tips jadikan blog nampak cantik/profesional:
http://nash121.blogspot.com/2010/12/tips-untuk-menjadikan-blog-kelihatan.html

widget wajib,harus dan xperlu dlm blog:
http://nash121.blogspot.com/2010/10/widget-yang-wajib-harus-serta-tak-perlu.html

Ayie April 5, 2011 at 2:31 AM  

orite bro.. hahaha

Mustaffa Khairul Azzam April 5, 2011 at 10:02 AM  

hoho..okel la tue dari die kasi duit 5 hengget 10 keping..haha.. kan haru name nye :P

mykhalis April 5, 2011 at 2:23 PM  

mmg kebanyakann mesin atm cam nie kot.. jadi sape ada 98 ringgit je dalam bank bawak la keluar semua.. kalau tak, tak dapat keluar 48 ringgit,..hahaha

.::: Princess MOMOY :::. April 5, 2011 at 4:56 PM  

dulu time student2 dulu...atm ok jer
kuar RM 10 pun rilex jer. haha...

Ayie April 5, 2011 at 6:14 PM  

momoy- tu la pasal.. biasanya boleh.. kene time tuh tak boleh plak.. kalau ikutkan, kalau kita keluarkan duit dari bank atm kita sendiri (ie: Kad ATM Bank Islam digunkan di Bank Islam), dibenarkan minimum RM10.. entah apa la masalah ATM tuh.. hahahaha

Ayie April 5, 2011 at 7:20 PM  

Mustaffa Khairul Azzam- huishh... kalau ada not RM5, memang aku keluar RM5 je tiap2 kali g ATM.. hahaha

Ayie April 5, 2011 at 7:21 PM  

Khalis- tak la bro.. Kalau ko g bank ko, ko boleh keluar minimu RM10.. Kalau ko g bank lain, pakai kad MEPS, ko kene charge RM1 utk setiap transaksi dan minimum ialah RM50.. hehehe

.::: Princess MOMOY :::. April 6, 2011 at 12:59 PM  

dulu time student mmg sengkek giler
kalau dalam bank ada RM 15. 30 pun leh lagi kuar RM 10
sekarang paling kurang perlu ada RM55 baru leh kuar wit RM 50

sakit hati ler nak kuar wit tapi cuma ada RM 49 . haha...
Katak Puru boleh dimakan???"

Ayie April 6, 2011 at 4:31 PM  

dah nama pun student, mana la nak kaya.. anak org kaya, lain la ceritanya.. duit berkepuk dalam poket.. hahahaha

Usop Wilcha April 10, 2011 at 7:18 PM  

Janganlah marah...Bank Islam nak bergurau jer tu...

Tips penjagaan gigi

Ayie April 10, 2011 at 7:29 PM  

hahaha.. ketensenan owh.. sampai hati beliau..

Hafriz Mohamad April 10, 2011 at 11:23 PM  

haha.. dont be tansen2 lah..

ATM tu saje nk gurau2 jer tu... hik2

Ayie April 11, 2011 at 12:41 AM  

kalau la lepas bergurau tuh, dia kasi duit ''lebey''.. kan best.. hahaha

Pendekar Berkuda April 11, 2011 at 1:05 PM  

hahaha....hebat ATM tu bro... dia bijak bermain tipu helah... hahah...

Ayie April 11, 2011 at 3:47 PM  

PB- sampai sekarang aku tertanya-tanya, apakah motif beliau..?? hahaha

Zai anaknye Hamzah April 21, 2011 at 9:58 AM  

hohoo..bank islam mmg nayak problem la..patutnya dh nama pn bank islam..tunjukan la ciri2 keislamanya tuh...makin banyak kes2 melibatkan bank islam ni..x caya g tgk link ni...

http://arepek89.blogspot.com/2011/03/14-hari-bekerja-sudah-berlalu.html

http://syukri2103.blogspot.com/2011/03/takut-wartawan-bank-islam-kami-hilang.html

http://syukri2103.blogspot.com/2011/03/sesi-parlimen-mahasiswa-terakhir-usul.html

kesian kat hangpa..sampai diusulkan kat dewan persidangan pelajar n dewan rakyat lagi~hoho~

Cik Sue May 5, 2011 at 8:10 AM  

As salam..eh suke lah baca repekkan awak eheheehe..kite join awak yerk...yerkk

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP