Thursday, April 28, 2011

Sembang : : Hari yang penuh kecelakaan (Part 2)

Semalam aku ada tulis entry pasal kecelakaan yang berlaku dalam sehari kan..?? Actually aku tak habis cerita.. Ada lagi kisah selain daripada masalah keta tuh.. AKu tak cerita pasal aku nak fokuskan pada masalah engine dulu dan kemudian baru masalah lain.. Kalau aku buat dalam 1 entry, mesti anda tak habis baca.. Sebab tulisan kecik dan panjang berjela seperti komen Miss Shikio dan komen Adwa dalam entry hari penuh kecelakaan part 1.. Sori sis.. templete nih format 3 column.. Kalau blog nih guna 2 column, rasanya tulisan boleh dibesarkan.. Nanti le teman g menjelajah mencari templete baru.. Templete yang lagi sesuai dan mesra mata reader.. hahaha..

Okeh back to our story.. (ceewah.. Nak speaking aje.. ).. Masa balik petang semalam tuh, hujan lebat mencurah-curah seperti mencurah coklat ke ladang gandum dan seterusnya jadilah kokokranch..  Okeh, sila abaikan.. ^^.. Nak dijadikan masalah lagi, aku pun balik melepak le ke rumah bujang.. Masuk rumah tu, lorh.. takde letrik.. Aku pun menanya le orang sekeliling via henpon pasal ketiadaan letrik tuh.. Berapa lama dah jadi, apa yang jadi, transfomers meletup ke, bekalan letrik kene potong ke dan mcm2 soalan lagi keluar.... Dalam banyak banyak jawapan sms tuh, aku diberitahu bahawa ada 1 tiang letrik ''meletup'' akibat terkena pokok.. Sila jangan tanya aku macam mana pokok boleh meletupkan tiang tu sebab aku tak taw.. Aku pun dengan bergayanya pergi la check tiang lampu yang dimaksudkan tuh.. Haa.. Kompom.. siap ada dahan terjuntai lagi tuh kat atas kabel tuh.. Memang nice le kalau diambil gambar.. Sangat chantek.. 1 dalam 10000 tahun baru bole jumpa situasi mcm nih.. Okeh aku tipu lagi.. ^^..

Bila dah kompom masalah tiang tuh, dan catatkan nombor tiang tu, aku pun call laa 15454.. Talian careline TNB.. Walaupun namanya careline, tapi tak beberapa nak care sangat pasal aku kene call 3 kali baru berangkat.. Maybe operator tu bizi melayan call pelanggan lain.. Yela.. Hujan lebat, maybe ada masalah sama berlaku kat tempat lain.. Aku tak kesah sgt laaa.. Sambung cite.. Lepas 1/2 jam,  lori 15454 pun sampai laa.. Ada 2 brader dalam lori tuh.. Aku pun kompiden le dia nak terus buat keje.. Tapi rupanya dia datang survey je.. Lepas tuh dia pegi rumah kuasa TNB taman aku, lepas tu duduk kat sana.. Aik..?? Apa kes..?? Tanak betulkan ke..?? 

Aku tak taw la apa yang dia buat, tapi daripada sorg lagi brader taman aku cakap, TNB akan hantar orang survey dulu, then baru pasukan teknikel sampai.. Kalau brader tu tipu aku, memang dah bulat bulat aku kene tipu.. Aku memang tak taw hapa pun pasal cara kerja TNB nih.. Tak kisah le sgt.. Dalam jam 10, baru letrik ada.. Alhamdulillah.. Bole le aku nk buat keje aku nih.. Kalau takde letrik mcm mana la nak bukak komputer.. makanya tak bole le buat keje.. heh.. Begitu lah berakhirnya ''hari yang penuh kecelakaan'' aku nih.. Agak tensen la jugak.. Tapi tape, aku paham.. Lagi berat dugaan, lagi sayang tuhan kat aku.. hahaha.. okeh, adios.. 

Ini adalah entry auto-post.. HAHAHAH

p/s: thanx kepada yang sudi baca dan komen entry teman nih.. Tengkiu yee.. nanti teman menyepam blog anda plak.. hahahahaa

10 Drop Your Comment:

Miss Shikio April 28, 2011 at 1:45 PM  

pokok gagah perkasa kot tuu

hahahha~

memang penuh kecelakaan sungguh LOL~

Sharinginfoz April 28, 2011 at 2:26 PM  

tension betul kalau call banyak kali baru nak angkat

Belalang Hijau April 28, 2011 at 3:38 PM  

TNB tu jd ular time2 ujan kot?

adwafarahin April 28, 2011 at 3:41 PM  

nie namenye kecelakaan berganda
adoi tension gila

eh eh bole pulak nk survey dlu..da terang lg bersportlight kot pokok tu bergayut di tiang tu..ap tggu lagi..kerja lah ye dok?
*aku mmg mntk kaki ngan pekerja TNB buat statement cmnie :P


klu blackout konpem aku x gerak mane2, dok senyap setempat,takut! huhu

Ayie April 28, 2011 at 7:56 PM  

Shikio- Sebab tu teman taruk nama entry, ''hari yang penuh kecelakaan''.. hahaha

Miecyber April 28, 2011 at 8:02 PM  

Dugaan tu..

Sony Play Station di ceroboh pengodam

Ayie April 28, 2011 at 8:15 PM  

Sharinginfoz- taw tape.. Berbulu gak.. tapi mengenangkan mereke juga pekerja biasa.. apakan daya.. hahaha

Ayie April 28, 2011 at 8:16 PM  

Belalang- agaknye laaa.. tapi mesti mereka adalah ular yang comel.. hahahahahaa..

Ayie April 28, 2011 at 8:16 PM  

adwa- maka, akhirnya anda faham kesengsaraan diriku yang kacak ini.. HAHAHAHA..

Ayie April 28, 2011 at 8:17 PM  

Miecyber.. sabaa.. sabaa.. hahaha

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP