Tuesday, April 19, 2011

Sembang : : Cite gemilang dah tamat~

Tamat sudah cerita Gemilang.. Maka aku yakin, tamat jugak la demam member aku.. Wah, member aku demam sebab cerita gemilang..?? Wowow.. bukan.. Actually, member aku mengalami perubahan drastik dalam hidup beliau, apabila terpaku dihadapan TiVi setiap isnin jam 9 malam.. Haa, kalau nak tgk dia mengamuk sakan, cuba la picit remote control tuh.. Kalau tak kene cawan atas kepala, jangan panggil bob..Okeh, aku tipu.. :D

Aku tgk cite Gemilang nih, boleh la tahan gak.. Kenapa boleh tahan..?? Haa.. Boleh tahan sebab ada 2 kuntum bunga yang cun.. Cuba tgk watak Ruhana tuh, beliau chumil.. Tergoda weh.. Tapi perangai beliau, serupa tuttt.... Hahahaha.. Walaupun begitu, Tiz Zaqyah pun boleh tahan jugok cute dia.. Aku bayangkan, kalaulah mereka nih pakai tudung mcm dalam cerita NurKasih tuh, PERGHHH.. Memang mantap.. Jatuh iman.. 

Sentuh soal tudung, aku tgk macam dah habit sekarang nih.. Ramai yang bertudung ikut fesyen.. Haik..?? Nak tutup aurat pun kene ada fesyen blast, baru jalan..?? Memang pengaruh DVD nih.. Hahaha.. Tak kesah lee.. Janji anda tutup aurat, itu lagi baik.. Tapi, jangan le hanya buat syarat je.. Kalau sekadar syarat je, baik tak payah.. Sama gak, dapat dosa.. Kan..?? Hehe.. Dan, kalau pakai tudung pun, tapi perangai mcm tuttt.. Serupa tak payah jugak.. Dapat dosa jugak walaupun dosa antara kedua kesalahan tuh tak sama.. Kan beradab lebih baik.. 

Berbalik pada cerita asal.. Aku suka gak layan cerita nih, sebab aku suka bayangkan keadaan 20 tahun lepas.. Kalau aku nampak kereta Mitsubishi Gallant, aku cuba bayangkan keadaan dia waktu dia sangat femes dulu.. Bila aku tgk nenek Sharifah Aini, aku bayangkan waktu dia tengah panas dulu.. Bila aku pandang muka aku, aku cuba bayangkan kehidupan aku masa aku muda belia dulu...Wah.. sgt la syiok.. hahaha..

Aku rasa cerita nih pun boleh diberikan bintang.. Walaupun tak beberapa kuat, tapi cerita arahan Khabir Bakhtiar nih boleh dilayan.. Nice apa.. Kalau nak banding dengan cerita melayu lain, cerita nih ada kelas dia sendiri.. Dulu mula-mula tayang, aku pun ingat nih cerita taraf cerita si capik.. Melalut-lalut.. Bohsan.. Tapi, bila dah tgk, wah, not bad.. ^.^.. Lain padang lain belalang.. Maybe anda tak suka cerita nih.. Tapi aku suka walaupun anda tak suka..  Tapi aku tak kesah.. Pendapat adalah subjektif.. Kan..??

Maybe anda lagi suka cerita action atau ganaz.. Kalau anda suka cerita action, nanti ada keluar Movie Fast5, sekuel cerita fast and furious.. Untuk movie nih, dia akan gabung 5 hero dari 4 movie fast and furious sebelumnya tuh.. So, aku klasifiedkan movie nih sebagai wajib tonton.. Setakat nih, cuma movie keempat dari sekuel tuh yang agak kurang memuaskan.. Walaumacam mana pun, Sekuel nih memang mantop.. Moh le tonton yop..


p/s: Halooo.. Gud mornink..!!

32 Drop Your Comment:

jack April 19, 2011 at 8:44 AM  

Habis dah gemilang? tak perasan la pulak..haha...(nampak sangat tak tengok tv)
Nampak macam best je movie fast5 tu..

Sharinginfoz April 19, 2011 at 9:45 AM  

dah habis rupanya citer ni

Siti Aziz April 19, 2011 at 9:56 AM  

xsempat nak tengok tv..hahahahahahaha

Miecyber April 19, 2011 at 10:59 AM  

Jarang layan TV....

China miliki 960,000 jutawan

Ustaz Love April 19, 2011 at 12:11 PM  

Salam..

emo gak tgk perangai Ruhana tu..

faiz April 19, 2011 at 1:08 PM  

nampak eiyh ko dah jadi manusia gemilang sekaraang ni..den suko tiz zaqyah..hehe

.::: Princess MOMOY :::. April 19, 2011 at 1:31 PM  

memang nak tunggu fast five ni dah lama
sekarang nak cari masa dan geng nak g tgk
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"

Filippo April 19, 2011 at 1:33 PM  

aiseyyy da abess ke...
aku baca post ko kata ruhana tu cumil, teringin gak nk tgk..

mykhalis April 19, 2011 at 1:52 PM  

khalis hari tue kena marah ngan mak sebab tak rakam cerita gemilang sebab dia ngajar kelas tambahan!!,,ishh,,mana la khalis tau suruh rakamm..huuuu

Awie Omar April 19, 2011 at 3:42 PM  

dah kuar wayang ke fast five tu?

aNiss :):) April 19, 2011 at 4:39 PM  

aniss pun minat citer tuh.. standard tak layan mane citer melayu.. tengok indon lagi best! tapi gemilang best... hohoho~

pissst : betul2.. setuju ayie ckp, byk fesyen bertudung skrg... ngee =)... tapi kira okay lah... at least menambah minat orang untuk bertudung kan??

EB April 19, 2011 at 6:29 PM  

Aku kat umah xda TV.. huuu so x dpt la aku nak layan..
Mmg Five FAST ni movie wajib tonton..

Afzainizam April 19, 2011 at 8:15 PM  

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 125z

thanks bro banyak bagi tip dan kongsi maklumat 125z ni.... beb aku tunggu entry terbaru kau tu beb...

ceriter gemilang ni plak... aku layan gak sikit first tu mmg sedih bila adik beradik diorang tu di bagi orang pasal hidup susah... kesian tengok....

yang aku tak suka bab cinta tu... alahaiiii agak pening sikit antara kawan dan cinta sukar nak jaga hati orang kan....

azi nur April 19, 2011 at 9:37 PM  

semalam ade tgk cerite gemilang last episoddd!

adwafarahin April 19, 2011 at 10:45 PM  

da lama x tgk tb

huhu loosernye aku..wahahaha

Ayie April 19, 2011 at 11:21 PM  

Jack- anda memang melampau.. HAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:22 PM  

Sharinginfoz- nih lagi sorg.. HAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:23 PM  

Siti Aziz- Nih pun lagi sorang jugak.. HAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:23 PM  

Miecyber- nih jugak lagi sorang jugak.. HAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:24 PM  

Ustaz love- haaa... Nasib baik ada yang tgk.. HAHAA.. *tapi dia chumil ustaz.. ^^

Ayie April 19, 2011 at 11:26 PM  

Faiz- aku selalu gemilang.. Tengah nak muncul sebagai terbilang plak lepas nih.. hahah... Tiz Zaqyah..?? Cute la dia.. MIAAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:27 PM  

Momoy- moh le.. Tapi momoy belanja laa.. Boleh..?? hahahaha

Ayie April 19, 2011 at 11:28 PM  

Filippo- aiseyman.. Lambat la ko nih.. Kan dah rugi.. HAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:30 PM  

Khalis- Hahaha.. Kasihan bro.. Habis tuh, beliau mengamuk sakan laa..??

Ayie April 19, 2011 at 11:31 PM  

Awie- belum bro.. bulan 5 atau bulan 6 dia akan launch.. Sampai ke malaysia, aku tak sure la bila tarikhnya.. hehe

Ayie April 19, 2011 at 11:33 PM  

Anis- Uhh.. tapi cite indon lagi banyak merapu.. Pari-pari terbang, pari-pari keluarkan api, pari-pari kene goreng.. HAHAHA

Ayie April 19, 2011 at 11:35 PM  

EB- Moh kite pakat-pakat tgk ramai2.. Thriller nampak gempak..

tapi kalau perangai promoter fast5 tuh sama mcm Dr Rozmey, cerita lebat, habuk pun tarak.. Baik tak payah.. hahaha

Ayie April 19, 2011 at 11:37 PM  

Afzainizam- ada pengalaman, kongsi laa.. Best gak kalau ada peminat motor kereta kat blog nih.. brw, thanx yep, blog ko memang layan..

Tu la pasal, awek punya pasal, member pun kene buang.. Haiz..

Ayie April 19, 2011 at 11:40 PM  

Azi- hahahaha.. geng laa.. ^^

Ayie April 19, 2011 at 11:40 PM  

adwa- adakah benar ko looser..?? ohh tidak.. hahahaa

cantekk April 20, 2011 at 8:25 AM  

kita ske citer ni,,
wpun masa nk tgk last episode tu ttibe ketiduran,,kepenatan ;-D
ske sgt watak saif masa kecik,
ekceli minat kat naim daniel tu..
beliau bawak watak bsungguh+mnyentuh perasaan,,,

Ayie April 20, 2011 at 8:52 AM  

watak saif waktu tua tak suka ke..?? HAHAHA

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP