Thursday, May 5, 2011

Sembang : : PHD

PHD.. Err.. bukan Pizza Hut Delivery..!! Kalau yang tu tak le teman kisahkan sangat.. haha..

Nih teman nak kisahkan, perangai manusia nih.. PHD atau nama saintifiknya, Perasaan Hasad Dengki memang membuat jiwa kacau membawa kepada keinginan nak mengasah parang sampai tajam.. Sebelum teman dok cite habis habisan, review dulu yep entry member teman yang bernama Faiz nih.. Kelik sini.. Orite..??

Teman sebenarnya panaz hati dengan manusia gini.. Rasa macam nak terajang sampai terkulai je rasanya.. Tapi apakan daya, Malaysia negara berdaulat, ada undang undang.. Walaupun prinsip teman ialah ''rules made to break'', tapi tak le sampai nak terajang anak orang.. Tu dah buang tebiat namanya..  Tak memasal teman disuruh melepak dalam lokap 2-3 hari.. Teman jugak tak dapat berblog.. Kan rugi tuh..

Seteret to de point.. Teman tak le pernah hadapi lagi kes gini, tapi pernah rasa tempias time member teman menghadapi masalah sebijik macam bro Faiz.. Ceritanya gini..

Once upon a time, member teman ada bukak stall beger.. Sebelah stall member teman nih ada la brader jual kepak ayam.. Brader nih, serius peramah.. Tapi sape tau, hati dia busuk.. Nak dijadikan kisah, member teman nih memang pandai le memasak, beger ramli tuh, macam macam menu dia bikin.. Memang unik habis.. Teman pun selalu le beli.. Sedap, tebal, tak kedekut mayonis (*teman suka mayonis), suka taruk sos banyak banyak, senang cite beger dia memang perfect laa.. Susah nak carik.. 
Yang stall sebelah nih plak, jujur teman cakap, sepanjang teman lepak kat stall member teman nih, teman boleh nampak dia nih jenis kedekut.. Kepak ayam tuh, mak aih, kocik je.. Mahal plak tuh.. No wonder le orang tanak beli.. Sampai satu hari, dia ngomel kat member kepada member teman pasal dia tak puas hati kat member teman yang jual beger nih.. Dia tak tau budak yang dia semburkan ngomelan tu ialah member teman.. Dipendekkan cerita, kisah ngomelan brader tuh sampai le ke telinga teman.. Teman pun kabo le ke member teman yang jual beger tuh.. Punya le sabo member teman tuh, dia kata kita rilek je.. Jangan terburu buru.. Oke lee, teman tak le kisahkan sangat.. Sampai satu hari tuh, brader stall sebelah nih tak datang niaga macam biasa.. Teman sedikit pelik pasal dia tak pernah miss niaga.. Arghh, lupakan.. kata member teman kepada teman.. Habis satu bab..

Tiba tiba.. Pada hari brader tuh tak niaga, tempat tu kene ambush dgn MP** daa.. Member teman nih memang takde lesen, habis kene angkut.. Kesian duh teman tgk dia.. Dia ada anak bini lagi.. Nanti nak kasi makan hapa..?? Masa tuh, MP** datang naik kereta, then lepas serbu baru lori dia masuk.. hosh.. memang mantap lee.. Peniaga kat situ rata rata takde lesen termasuk le member teman nih.. Habis le semua kene angkut.. Teman ada suruh member teman g amik lesen, member teman cakap, dia dah berkali kali mintak lesen.. Tak pernah dapat.. Macam macam alasan diberi.. Itu la ini laa.. Last sekali, member teman tuh fedap lee.. 

Berbalik pada story asal, teman ada la ''orang dalam'' kat MP** tuh.. lalu teman pun cuba la tanya-tanya, apa kes.. (*untung ramai member nih) Makanya, dibocorkan kisah, bahawa ada orang report.. Haaa.. Sape yang report.. Tak payah le teman nak bagitau.. Anda boleh tau kan.. haha.. Teman tau sape yang report.. Tak payah nak berdalih, ada bukti lagi.. MIAAHAHA.. (*gelak evil).. Teman nak gtau le, brader tuh masih lagi berniaga kepak ayam dia.. walaupun dok mengenakan orang, dia masih gitu jugak.. tak kaya kaya.. hehe..

Member teman tuh, masih lagi berniaga tanpa lesen sampai sekarang, demi nak membesarkan anak-anaknya.. Tapi dilokasi lain.. Taknak la berjiran ngan mangkuk hayun.. Menyusahkan aje.. Walaumacam mana pun, teman akan support member teman nih.. Yang penting cari duit halal.. Kalau member nak makan beger, teman cari le dia.. Member, sape lagi nak tolong kalau bukan kita kan..??

Kepada reader sekalian, sesapa yang ada perangai PHD nih, henti hentikan laa.. Anda tak kaya pun, malah tak semakin hebat pun anda walaupun anda mengamalkan PHD.. Tuhan maha kaya, sok lusa anda kebawah balik..  Nanti ada orang kenekan anda baru anda tau perasaan dikenakan.. Haiz.. Manusia.. Manusia.. 

Jujurnya, Teman ada nampak, ada dikalangan blogger nih memiliki perangai PHD nih.. Tak perlu le teman nyatakan secara spesifikasi siapakah orangnya, atau apa blognya.. pada teman, anda ada pikiran, anda tentukan sape yang ada PHD nih.. Kepada yang terasa, paham paham laa.. Tak selamanya anda boleh amalkan PHD nih..  Silap2 anda terduduk nanti.. So, sementara sempat nih, tobat lee.. hapuskan PHD nih.. hahaha.. Peace no war.. ^_^



p/s: Tapi kalau ngutuk Amerika, tape kot.. Mereka bukan baik pun.. HAHAHA

12 Drop Your Comment:

adwafarahin May 6, 2011 at 12:11 AM  

ok ape kaitan gamba lucah itu di situ?

BHAHAHA

buang2! nnt kene angkut blog ko nie ngan MP*** muahahaha
:P

tp seyes org yg ade PHD nie x kemana lah..mmg xkn maju smpai bila2

Ayie May 6, 2011 at 12:16 AM  

Tak sengaja duh.. Aku copy gambar budak tengah buat muka jeles.. serius duh..

Ayie May 6, 2011 at 12:18 AM  

Arghh.. kenapa boleh jadi gitu..?? malu aku..!!

Siti Aziz May 6, 2011 at 12:40 AM  

mek tak tengok..

Ayie May 6, 2011 at 12:52 AM  

Siti- tengok hapa..?? gambar lucah tuh..?? tak usah ditengok.. Makin low memori nanti.. hehe =.=''

chii May 6, 2011 at 1:03 AM  

penyakit org melayu..ishk..melayu gak yg kena kan

Ayie May 6, 2011 at 1:12 AM  

Chii- nak marah pun tak bole, tapi realiti, memang macam tuh.. susahnyaa..

admin May 6, 2011 at 2:07 AM  

dia pakai kepak ayam serama kot? tu pasalla kecik....tah tah kepak burung gagak..kihkihkih

faiz May 6, 2011 at 8:42 AM  

thanks bro...camni kehidupan segelintir org melayu ni..

Ayie May 6, 2011 at 2:55 PM  

Admin- ayam serama mahal wow.. tak terbayar nanti.. hahahaa

Ayie May 6, 2011 at 2:55 PM  

Faiz- kadang kadang aku pun tak paham sikap orang melayu nih.. Suka sangat dengki.. Apa masalah dia pun aku tak taw..

cik sakdi May 8, 2011 at 3:26 AM  

aku bukak entry ni coz terpedaya dengan gambo seksi awek tu. hahahaha

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP