Sunday, May 29, 2011

Sembang : : Barcelona Win The Title..!!

(Saje je tulis title bahas inggeris.. hahaha)

Barcelona mengatasi Manchester United dengan tiga gol berbalas satu.. Gol Barca dijaringkan oleh Pedro, (minit 26),  Messi (minit 54) dan Villa (minit 68) MU pulak dapat gol saguhati yang dijaringkan oleh Abang Shrek atau nama saintifik beliau Wayne Rooney pada minit ke 34..

Perkara yang best ialah, ada 4 kad kuning dilayangkan, masing masing 2 kepada Barca dan 2 kepada MU.. Tapi dari segi faul, MU memang hebat.. MU buat 16 kali faul berbanding 5 oleh Barca.. Mesti ada yang nak kata ref bias kan..?? Sudah laa.. Kalau kalah, mesti nak tuduh ref bias.. Hapa daaa.. hahahaha

Barca buat 22 kali shot dengan 12 daripadanya adalah shot on target.. Daripada semua serangan  yang mereka buat, Barca dapat. 3 bijik gol . MU pun not bad la jugak, mereka buat 4 shot degan HANYA satu shot on target.. Walaupun serangan mereka lemah, mereka tetap dapat gol sebijik.. 

 Yeah..!! Aku kaya..!! -Jerit Unkle Pep Guardiola

Penguasaan bola, Barca pegang 68% manakala bakinya MU pegang.. Erk, mintak tolong calculate jap.. 100 tolak 68, berapa yep..?? Sori la, calculator teman dah habis bateri.. HAHAHA..

Dani Alves keluar dan beliau digantikan oleh seorang toyol yang berambut. pada minit ke 88. Nama toyol tuh ialah Puyol.. Kenapa teman panggil dia toyol..?? Sebab dia menyelinap macam toyol.. Laju je.. Disamping tuh, nama dia pun lebih kurang kedengaran macam toyol kan..?? Haiz orang tua nih, tak padan dengan tua.. haha.. Selain tuh, Barca buat 2 lagi pertukaran iaitu Pedro keluar digantikan Ibrahim, dan Villa keluar dengan beliau digantikan oleh Keita.. MU buat 2 pertukaran iaitu Fabio keluar, digantikan dengan Nani, dan Carrick keluar digantikan dengan Scholes..

Sebelum lupa, Man OF The Match menjadi milik Abang Long Xavi.. Dia la punca gol Pedro disamping berjaya meng'kucar-lacir'kan pertahanan MU.. Beliau ternyata sukar digugat dengan tackle-tackle manja daripada player MU.. 

Seyes teman cakap, Manchester United bukan lawan Barcelona.. Selambe je Barca titik MU tadi.. 3 gol berbalas 1 pulak tuh.. Kalau anda tengok game tuh, anda akan nampak betapa Barca berjaya ''menganjing'' player MU.. Taktik short passing dan mengelakkan bola atas serius berjaya buat MU gigit jari kaki. kanan dan kiri. Sampaikan player MU kelihatan mati kutu kejap.. Ada satu scene tuh, cameraman focus pada Sir Alex Fergusan.. Sambil mengunyah shinggam, muka dia kelihatan merah sambil menggenggam tangan . Marah benar dia tuh.. ^.^

Heh, tak payah la anda nak cakap ref  (Viktor Kassai) tuh bias.. Dalam game, mesti ada pihak kalah menang.. Standart la tuh.. Terima je dengan hati terbuka.. Kalah atau menang, tak kisah, janji dah bagi yang terbaik.. Best team win.. 

p/s: komen haters tak diperlukan.. Sekian.. HAHAHA..

 It is over, and it was some time ago. United were taken apart by a team of the very highest quality. In that there is no disgrace, But disappointment is wracked on their faces. Goodbye to Van Der Sar, Scholes and probably some others. Barcelona? Same again next year. Who can stop them?

Sumber: ESPN 

- Ramai gle penyokong MU kat McDonald Bandar Tun Hussien Onn tadi.. Penyokong Barca ciput je.. hahaha

46 Drop Your Comment:

alexa yussida May 29, 2011 at 5:51 AM  

hehhe..mantap la ulasan..tp satu je..man of the match tu..abg messi ku syg ye:) hehe..

Bella Bell May 29, 2011 at 5:54 AM  

alaaa... tak tengok a.. hahaha!!~

tapi nice la ulasan anda.. ngeh3!!~

Bella Bell May 29, 2011 at 5:55 AM  

alaaa... tak tengok a.. hahaha!!~

tapi nice la ulasan anda.. ngeh3!!~

Ayie May 29, 2011 at 6:16 AM  

Alexa- tak kisah la sapa pun.. barca dah memnang pun.. barca dapat 500 juta kot.. hahahaha

Ayie May 29, 2011 at 6:16 AM  

Bell- tgk keputusan pun jadi laa.. hahaha

ghost writer May 29, 2011 at 6:51 AM  

takde lar aku sampai nak haters kat mana2 penyokong barca sebab ianya sudah terjangka dengan penguasaan bola lebih kepada barca.cuma ralat dengan kelekaan benteng MU.malah kalau dilihat,evra dan carrick tidak dapat beraksi dengan baik..dan tidak lupa kepada valencia yang selalu hilang kawalan bola.

jangan risau bro,masih leh terima kekalahan dengan baik sekalipun merupakan peminat kipas susah mati Red devils..selamanya Man United.hihi

Ayie May 29, 2011 at 7:25 AM  

GW- aku tgk tadi, masalah bukan pada defender.. tapi pada center.. bila center dia tak boleh kawal, dia kene trun bawah.. bila dah turun, kompom akan presure defender.. pada aku, silap center laa..

*adat la pertandingan, ada menang ada kalah.. Kalau semua nak menang, sape nak kalah kan..?? terima segalanya.. Lagipun MU dah cukup hebat dah.. EPL dia dah pegqang..

qlah May 29, 2011 at 9:18 AM  

salam .

er.. er..

ok , qlah lemah bab2 ni . hehe XD

LARI.....

adwafarahin May 29, 2011 at 9:46 AM  

puas hati ku :P
hahaha

HonEyBuNNy May 29, 2011 at 12:27 PM  

datang baca entry neh.....

hal bola kena duk diam2 la coz xminat sgt..ehhehe

cucu umie May 29, 2011 at 1:34 PM  

okay..xnak komen sebb dah kalah..haha sedihhhhhh

harrazdani May 29, 2011 at 1:35 PM  

sedih tgk game pagi tadi...langsung tak best..bukan pengadil tak bias, game tu sendiri yang bias...lebih bias kepada barca..huhu..btw glory2 man united..tahun cuba lagi.

Sharinginfoz May 29, 2011 at 1:38 PM  

yes barca

.::: Princess MOMOY :::. May 29, 2011 at 3:31 PM  

momoy tengok semlam sampai penin kepala kat office. haha...
tapi apa pun puas hati
parah MU kena belasah. haha...

suara malaya May 29, 2011 at 5:49 PM  

sebab tengok bola aku lewat g keje haha.. Hidup Man U walaupun kalah.

tia @ Ini Kisah Tia May 29, 2011 at 7:56 PM  

lalalaaa ;)

caliph shuriken May 29, 2011 at 8:48 PM  

puas ati tgk barca menang.. congratz ^^

latest en3: congratz barca

Afzainizam May 30, 2011 at 12:32 AM  

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Persoalan yang dia ajukan...
*bro, nak tanya, moto pakai single arm..lepas ke tak ngan JPJ ..??


Jawapan kami...
Sorry dah agak lama tertunggak pertanyaan ko....sorry sesangat aku miss pandang pertanyaan ko tempoh hari... so bila belek2 entry lama-lama soalan ko aku tak jawab... sorry banyak-banyak

Kalau ikutkan modifikasi single arm ni di bolehkan cuma kadang kala polis trafik tak kacau kalau nak pakai elak bertembung jpj jelah
adakala jpj lepas je.. tapi adakalanya time die mengamuk..mende kecik pon tak lepas..

kau boleh rujuk balik entry aku yang lepas

modifikasi motorsikal yang dibenarkan

Afzainizam May 30, 2011 at 12:34 AM  

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jenis jenis kereta mpv

eeeemmm mula mula seri 1-1 tu yang best tapiiiii lama lama jadi 2-1 pastu 3-1 aku terus tutup tv cehhhh penat tunggu ajerr...

tapi mmg aku dah jangka barca boleh fight menang

fadhdeela May 30, 2011 at 1:39 AM  

waaaaaaaa MU kalah..xtgk pun game nie..! tido xbgn2 menci tol la!

faiz May 30, 2011 at 2:40 AM  

mcm tgk arsenal lawan wigan pon ade...heheh

Ayie May 30, 2011 at 5:43 AM  

qlah- erk..?? hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:44 AM  

adwa- aku tau ko anti MU.. kekejian sebantar.. hahahaha..

Ayie May 30, 2011 at 5:44 AM  

Honey- tak minat pun dibenarkan komen.. cuma komen haters adalah tak dibenarkan.. hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:46 AM  

cucu- steady bro.. adat la menang kalah.. sekarang peminat MU yang kutuk arsenal time arsenal kalah agregate tuh mesti paham kenapa arsenal kalah.. Barca bukan sebarangan.. Arsenal menang game pertama pun tak mampu sekat barca.. Menang game pertama, kene tibai game kedua.. serupa takde makna..

Ayie May 30, 2011 at 5:47 AM  

harazdani- betul tuh.. thn depan try lagi.. glori glori untuk arsenal jugak.. hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:48 AM  

sharinginfoz- heh.. barca best team.. takde sapa boleh lawan dia, sedangkan real pun kene titik 5-0..

Ayie May 30, 2011 at 5:49 AM  

momoy- Barca main memang best.. tak rugi bersengkakng mata.. *arghh mata panda timbul.. hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:49 AM  

SM- sapa suruh tdo lepas game tuh.. kan dah lewat.. hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:50 AM  

tia- itu komen bermakna tak..?? hahaa

Ayie May 30, 2011 at 5:50 AM  

caliph- congrat utk both side.. dua-dua deserved untuk dihormati.. hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:51 AM  

afzainizam- kira 50-50 la yep..?? bahaya gak pakai.. buat show off je la boleh kot..

Ayie May 30, 2011 at 5:52 AM  

daripada awal ramai orang dah verdict barca menang.. cuma tak sangka menang 3-1.. verdict cuma 1-0, atau 2-1..

Ayie May 30, 2011 at 5:52 AM  

fadheela- nasib la labu.. hahaha

Ayie May 30, 2011 at 5:53 AM  

faiz- arsenal la satu satunya kelab yang pernah menconteng arang di muka barca.. menang 2-1 tuhh hari tu.. hahahaah

.::: Princess MOMOY :::. May 30, 2011 at 6:04 PM  

tu la. sampai sakit kepala 1 ari ari pastu
haha...
supporter MU pasni leh duduk diam2
Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"
Dia kata saya cantik TAPI saya..."

Anonymous February 24, 2013 at 2:44 AM  

I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website
yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to design my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

Here is my web site low carb training

Anonymous February 26, 2013 at 8:50 PM  

Hi there all, here every person is sharing such know-how, so it's fastidious to read this web site, and I used to go to see this web site daily.

Stop by my homepage; abnehemen schnell

Anonymous February 26, 2013 at 9:53 PM  

Hey very nice blog!

Also visit my website :: paläo ernährung

Anonymous February 28, 2013 at 2:56 AM  

Wow, awesome blog layout! How long have you been
blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as
well as the content!

Feel free to visit my web blog - Diät ohne Gluten

Anonymous February 28, 2013 at 7:23 AM  

Wow! This blog looks just like my old one! It's on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors!

my weblog: schnelle kuche

Anonymous March 3, 2013 at 9:51 AM  

Hello my loved one! I wish to say that this article is awesome, nice
written and include approximately all vital infos.
I would like to peer extra posts like this .

Also visit my page ... steuerberater rüsselsheim
My web site - steuerberater wiesbaden

Anonymous March 8, 2013 at 6:45 PM  

Hi there, just became alert to your blog through Google,
and found that it is truly informative. I'm gonna watch out for brussels. I'll appreciate if you continue this in future.
A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!



Also visit my blog post ... wordpress hinterlasse eine antwort

Anonymous April 22, 2013 at 12:44 AM  

Hmm is аnyone else enсountering problems ωith the іmаges on this blog loaԁing?
I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it's the blog.
Any feed-back would be greatlу appreciаteԁ.


Taκe a look at my рage ... http://www.Whitewater.ru/wiki/index.php/Участник:arronqqh

Anonymous June 7, 2013 at 8:36 PM  

Hurrah! After all I got a wеbsite fгom
where I bе capable оf trulу obtaіn
valuable infοrmatіon concernіng mу study and knoωledge.



Loоk at my web blog :: lloyd irvin

Anonymous June 15, 2013 at 6:33 AM  

Good day very nicе web sitе!! Man .. Exсellent
.. Amazing .. I will bookmark your web sіtе and taκe the feeds aԁditionаlly?
I'm satisfied to search out so many useful info here within the post, we'ԁ lіke deνеlop more strаtegies in thіs regard, thank you for ѕhаring.
. . . . .

Also visit mу weblοg :: reputation management

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP