Thursday, May 26, 2011

Sembang : : Bila aku bosan, aku mula merepek..

Dah lama teman tak merepek kan..?? Haaa.. Nak baca kisah merepek nukilan teman..?? heh, meh sini baca kisah teman nih haa..^^
Semenjak dua menjak tiga menjak nih, teman nampak ada orang suka main mancis.. Ada tu pulak suka main mancis masuk angin.. Walaupun mancis masuk angin, tapi mancis tuh still mampu terbakar..  Risau teman.. Kalau dia nak main tuh, teman tak kisah sgt, tapi jangan la duduk dekat sgt dengan sumbu yang melintang kat depan dia tuh.. Poie le main jauh jauh sikit.. Teman bukan hapa, teman risau dia main cucuh-cucuh mancis tu, bila dah menyala dia ''tercampak'' plak ke arah sumbu tuh.. Dah la sumbu tuh basah dengan RON95, lepas tu sumbu tu ditakdirkan ada hubungan ''kekeluargaan'' dengan sebijik bom tangan yang comel lote.. Ditambah rencah, address bom tangan tu pulak sebenarnya terletak didalam ''map'' negara bernama gudang senjata.. Uii.. Bahaya kan..?
Haduiii.. Bayangkan kalau sumbu tuh terbakar.. Tak ke payah orang tua dan  orang muda gagah perkasa nak membuat kerja.. Kompom habuk bergelimpangan menghadapi letusan paling ganas tuh.. Kesian.. Kalau boleh, teman taknak la biarkan gudang tuh meletup.. Yelaa, menyusahkan nanti.. Kene kunci grill, duduk dalam rumah senyap senyap.. Lepas tu siaran TV radio segala bagai akan terganggu plak..Tak bole la nak tgk shin chan.. Teman bukan suka weh kalau kene duduk dalam rumah.. Tak boleh keluar cari duit.. Kalau tak boleh keluar carik duit, mcm mana teman nak poie minang Lisa Surihani..  Kesian teman kan..??
Uhhh.. Anda tak puas hati dengan budak main mancis..?? Anda  rasa nak macam nak main selendang..?? Kalau nak main selendang, main la selendang merah.. Kaler dia cun woo.. Teman suka kaler merah nih.. hahaha.. Err... Weh, kejap.... korang rilek dulu.. Sila simpan ye selendang merah anda tuh.. Tak baik main selendang tuh... Nanti kang menganggu orang tua buat keje pulak.. Kalau anda tak puas hati sama budak main mancis tuh, anda report je sama orang tua.. Setel..

Teman kompom, orang tua kita mampu tangani masalah budak main mancis nih.. Jangan la kome risau sgt okeh.. Memang la lambat sikit.. Nak buat mcm mana, upah orang tua tuh sikit je.. Si pemilik ladang tuh, kenapa la kasi upah sikit sgt kat orang tua.. Kesian mereka.. dah la kerja berisiko.. Silap silap jatuh pokok, sakit woo.. Andai kata orang tua tak boleh handle, orang muda gagah perkasa boleh take over..Okeh la tu kot.. Insyaallah orang muda gagah perkasa boleh handle..

Sekian saja repekan teman disubuh hari.. Semoga kalian sihat sejahtera hendaknya.. 
Last word, 

Usah biarkan diri anda disebungi....
repekan.. 


Serius aku bosan nih.. tu pasal aku merepek.. lalala.. ^^
Entry ni adalah nukilan bebas diatas dasar kebebasan bersuara.. 

24 Drop Your Comment:

Cik Sue May 26, 2011 at 8:29 AM  

hukhukhuk..sungguh dalam makna yang tersirat dan tersurat tuh...

Cik Sue May 26, 2011 at 8:33 AM  

semalam dah cuba masuk blog yang dimaksudkan itu tapi tak boley2 masuk..dapat plak masuk melalui blog ayie nih...ermmm meh ramai2 kite g bako blog dia....

rara pinkmafia May 26, 2011 at 8:48 AM  

ayie...knp lame tak de?rara ada singgah tapi tak update pon.g mana?

ayie ckp pasal apa ni?tak paham laaaa.

Kakzakie May 26, 2011 at 8:58 AM  

Kalau merepek dinukil melalui mata hati ia mampu membuka minda yang membaca....

Lagi baik bila dgn merepek penulisnya rasa happy... ok tu kakak suka.

zue May 26, 2011 at 10:10 AM  

ada hati gak nak meminang lisa surihani :)

tia @ Ini Kisah Tia May 26, 2011 at 10:14 AM  

kak rara dah tak faham sebab ayie kan merepek . ngee ~~

ABU May 26, 2011 at 10:41 AM  

apakah ini metofora...bahasa khiasan?

chii May 26, 2011 at 10:57 AM  

org kata..merepek tu jujur..ahaha..betul kan..sebab dia kuar secara spntan dan tanpa di tahan2.. :p

suha May 26, 2011 at 12:02 PM  

kemerepekan yg mendalam..
kalo blog cik suha merepek gak tp kemerepekan luaran (^_^)

Cik NuRuN May 26, 2011 at 3:16 PM  

haha , terbaek lahh .
merepek pon hobi saya ^^,

Bella Bell May 26, 2011 at 7:22 PM  

wahh.. sungguh2 terserlah kemerepekan.. hahaa.. tp still nice! :D

A retarded kitty May 26, 2011 at 8:57 PM  

kekeke.
apa hang merepek ni?

Ayie May 27, 2011 at 1:46 AM  

Ciksue- Dah kene delete dah blog tuh.. tak tau la kalau dia ada buat backup, lepas tuh upload balik.. hehehe

Ayie May 27, 2011 at 1:47 AM  

Rara- sibuk keje sejak dua menjak tiga menjak nih.. Nak kumpul duit, nak buat hantaran minang lisa surihani.. hahaha

*tak paham..?? sila la baca dengan menggunakan akal fikiran.. ada maksud lain disebalik cerita merepek tuh.. Apa yang anda nampak hanya bayangan.. hahah

Ayie May 27, 2011 at 1:48 AM  

Kakzakie- nih bukan repekan sebarangan.. cuba baca sekali lagi, dan jangan lupa klik backlink tuh jugak.. akak akan paham cerita sebenar disebalik kisah merepek nih.. haha

Ayie May 27, 2011 at 1:49 AM  

Zue- Cita cita kene tinggi.. HAHAHA

Ayie May 27, 2011 at 1:49 AM  

Tia- usaha lagi untuk paham.. hahaha

Ayie May 27, 2011 at 1:50 AM  

Abu-

metafora
+
personafikasi
=
bila aku bosan
+
aku mula merepek..


hahaha

Ayie May 27, 2011 at 1:51 AM  

Chii- ya betul.. 120 markah untuk anda.. hahah

Ayie May 27, 2011 at 1:51 AM  

Suha- ada pulak repekan luaran dan dalaman..?? hahaha

Ayie May 27, 2011 at 1:51 AM  

Nurun- merepek mereleasekan tension.. hahaha

Ayie May 27, 2011 at 1:52 AM  

Bella- Itu pujian kan..?? Oooo.. Toce toce.. haha

Ayie May 27, 2011 at 1:52 AM  

Kitty- bila aku bosan, aku mula merepek.. lalala..

^^

faiz May 27, 2011 at 8:39 AM  

ni mmg merepek atau bahasa kiasan..aku xphm..

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP