Wednesday, May 11, 2011

Sembang : :Panduan menggunakan Lift

Nih teman ketensenan nih, ada mamat entah dari ceruk mana membuatkan teman naik hangin didalam gelak.. Mana taknya, dia masuk lift, kelihatan macam masuk ke dalam kapal angkasa.. Semua nak disentuhnya, nak ditekannya.. Apa dia baru sampai dari kampung ke hapa..?? *erk, kampung sekarang pun dah ada lift laa.. Noob..!!

Lalu teman terpikir, ada baiknya teman buat satu garis panduan menggunakan lift dan spread it around.. Paling tak pun, boleh le menyedarkan sesetengah daripada kita.. hahaha.. Meh sini, baca tatacara penggunaan lift yee.. Kalau sudi, sepam le kotak komen kat bawah tuh.. ^^

  1. Sila tekan butang lift yang berkenaan dengan diri anda saje.. Jangan nak gatal gatal poie tekan semua button.. Kalau anda gatal memicit semua button yang ada walaupun takde kene mengena dengan anda, anda layak diisytihar sebagai Baghal.. Kalau anda bernasib baik, anda akan menerima pelempang jepon daripada penumpang lift yang lain.. Kalau tak bernasib baik, mungkin anda kene chock slam ala-ala The Undertaker.. So, teman ucapkan tahniah..
  2. Walaupun lift tuh kelihatan macam jamban, sila jangan membuang air merata kerana lift bukan jamban dan anda tak boleh menjadikannya jamban memandangkan tiada kemudahan jamban didalam lift.. Bayangkan, orang terpaksa memendam rasa akibat bau hancing akibat perbuatan tak ber'mudun atau ber'madain atau bermadana atau bertamadun
  3. Walaupun lift akan tertutup dan takde orang lain nampak, tapi anda perlu ingat, tuhan tu nampak semuanya.. Sila jangan gunakan lift sebagai tempat bercumbu cumbuan atau ber''manja-manjaan'' kerana jika anda bernasib baik anda akan femes didalam internet dengan tajuk video '' aksi terlampau didalam lift, casting by bla bla bla''.. Dah le tak dapat duit, dapat malu, dapat cercaan, malah hilang maruah anda.. 
  4. Yang nih memang bikin panas.. Ada yang anggap lift sebagai tempat pembuangan sampah khas.. Selamba badak dia je buang sampah.. Kalau sampah setakat tin minuman, takpe lagi.. Nih idak, sampah sebesar alam, sampah yang dikumpul sebulan lamanya yang dibuang.. Bau jangan cite laa.. Wangi lagi kentut teman nih.. hahaha.. 
  5. Lift sebagai tempat buang bayi.. Heh, yang nih melampau.. Kalau teman dapat, teman luku pale dia 13 kali sehari semalam.. Hambik.. Berani benar dia..
  6. mengangkut perabot menggunakan lift pada waktu puncak adalah sesuatu yang mendorong manusia mengamuk dengan sakannya.. Kalau anda nak kene flying kiss, sila la buat.. Apa..? Perabot mahal..?? Orang pedulik hapa dengan perabot anda.. Silap silap orang humban perabot anda kebawah.. hahaha..
  7. Merosakkan, mengumpil button adalah tindakan yang meminta penerajang tanpa belas ihsan.. Banyak kali teman kene.. Nak tekan button, tapi button takde.. Terpaksa la guna skill McGyver, mencantumkan wayar untuk menekan button.. Biasanya mereka suka cungkil button ''open''.. entah pehal la masalah dia.. 
  8. Lampu... Memang masalah besar yang cukup problem.. Bukan pecah, tapi masalah hilang.. Hari nih taruk mentol baru, sok lusa dah hilang.. Kompom orang curik, taruk kat rumah.. Hekelleh.. Lampu kalimantan tuh baru rm6 bai.. tu pun nak rembat..? Apa punya otak daa..??
  9. Kentut jua memberikan masalah yang sememangnya menyakitkan hati, jantung parur paru dan limpa.. Walaupun kentut anda tu boleh diibaratkan sebagai sepoi sepoi bahasa, tapi untuk sesetengah orang, kentut anda dikategorikan sebagai angin tak reti bahasa.. Jika anda tak beberapa nak luck hari tuh, maybe anda kene sound tepek oleh penumpang lift lain.. Maka, sila elakkan.. Kalau nak kentut, sila tunggu anda keluar dari lift.. Tahan sikit beb.. Orite..??
  10. Jangan terkinja kinja macam beruk dapat belacan boleh tak..? Walaupun kabel lift tuh mampu menampung beban yang tinggi sehingga 700kg, tapi tu tak bermakna anda boleh melompat lompat macam katak puru.. Silap hari bulan, kabel putus, anda dengan sekalian makhluk sekali menjunam kebawah.. Kalau setakat tingkat satu, bole lagi tahan.. Kalau dah tingkat 40..?? Tak ke naya tuh..??
Sekian saja untuk edisi panduan menggunakan lift kali nih.. semoga ketemu lagi.. Akhir kata dari teman.. Jangan biarkan diri anda diselubungi...  
Masalah lift... 

Adios.. ^^

29 Drop Your Comment:

Abang Zam May 11, 2011 at 8:01 PM  

kahkahkah! ini..ini...ini lawak!

hahaha..nice shoot dude..aku tak suka kalau duduk dalam lift nak borak kuat2

wtf

Ayie May 11, 2011 at 8:07 PM  

Hah, yang tu pun satu hal gak.. Kalau nak borak, macam taik.. Bapak kuat dia cakap.. Apa dia pikir lift dan hall adalah sama..?? hahahaa

rara pinkmafia May 11, 2011 at 8:08 PM  

hahahahaha ada jugak org tak reti pakai lif eh =)

moral.jgn kentut dlm lif.

Ayie May 11, 2011 at 8:10 PM  

Rara- ada yang suka kentut diam diam.. tau tau je ada bau petai.. Arghh.. tensen.. hahaha

adwafarahin May 11, 2011 at 8:12 PM  

aku jumpe pesen yg suka dok bercakap volume x reti nk slow

ko igt sume org nk tau cter lebat ko?
hek? x heran lah

nk ckp kuat tggu lift benti bole x..grr!

*asl komen je emo,asl emo je komen aku nie.erk? hahaha

Ayie May 11, 2011 at 8:16 PM  

Adwa- ko kan kaki emo.. HAHAHA. *Jangan emo aaa.. ^^

Siti Aziz May 11, 2011 at 8:58 PM  

perh..nasib baik xbau buah "khedah".. [xtau bahasa buku nama ape..] muahahahahaha

Miecyber May 11, 2011 at 9:21 PM  

Amaran ke tips niee hehehehe

Microsoft beli Skype

zl_azam May 11, 2011 at 9:25 PM  
This comment has been removed by the author.
Filippo May 11, 2011 at 9:26 PM  

11. Tolong jangan luahkan ayat-ayat cinta di dinding lift...ahaha

Sharinginfoz May 11, 2011 at 9:57 PM  

yang tensen bila buat kotor dalam lift, siap ludah merata2

chii May 11, 2011 at 11:21 PM  

err..yg no 1 tu ..dulu chii slalu wat..ahahah..tp time tu mmg xde org la..mmg sakit ar yg tingkat paling atas nak tunggu satu2..

pastu yg chii paling tensn...org dok lompat2 dlm lif..sengal seh..krg x pasal2 lif terstop..kan ke haru dibuatnya..grrrr

h A n Y S May 12, 2011 at 12:10 AM  

aku kalau msk lif, x suka kalau lif xde a-kon! panaih yop! haha, gedik x?! =p
then,x brape bekenan having chit-chat dlm lif, nant ade org pasang tlinga.. haha
then, x brape bekenan kalau lif dah pnoh d sumbat dgn sgla macam jenis manusia, tp still nak sumbat lg, aloohai, penyet aku oi! hahaha~

aliarosli May 12, 2011 at 12:20 AM  

taksuke masuk lift yang dia buat macam hak dia

mencik mencik

Ayie May 12, 2011 at 1:00 AM  

Miecyber- dua dua bro.. two in one.. hahahaha

Ayie May 12, 2011 at 1:00 AM  

Siti Aziz- erk, buah gapo dio tuh..?? hahaha

Ayie May 12, 2011 at 1:01 AM  

Sharinginfoz- tu termasuk dalam kategori membuat lift seperti jamban.. Nasib baik takde yang sudi berak.. Kalau tak, memang naya makcik cleaner..

Ayie May 12, 2011 at 1:01 AM  

Pippo- I lap u.. Shidah luv seman.. Zaiton cinta amran forever.. Munir milikku.. HAHAHAHA

Ayie May 12, 2011 at 1:04 AM  

HANYS- hahaha.. nak yang ada ekon je.. *tapi biasanya kalau naik lift dengan negro, ekon seakan tak berfungsi memandangkan perfume original negro lagi kuat.. HAHAHA

Ayie May 12, 2011 at 1:04 AM  

Chii- heh, memang menyakitkan hati.. Kalau budak kecik yang buat, boleh lagi dimaafkan.. Tapi kalau manusia yang dah bosa panjang dan berkemampuan untuk menjadi ibu atau bapak, memang mintak luku je la manusia gitu.. hahaha

Ayie May 12, 2011 at 1:04 AM  

Alia- mencik mencik jugak.. ^^

ABU May 12, 2011 at 1:14 AM  

keh keh banyak je berlaku..hapir semua yg ko sebut tu berlaku kat tempat aku tinggal skung ni..

dgn perabot2 dia sekali masuk, basikal, motor dll

lain lagi conteng lucah lucah kat dinding dia..dammmm

SyAE SyEa May 12, 2011 at 1:23 AM  

penin la kapla nek lift..
haha..kdg2 rse cm jakun je..
jrg nek lif en..

hahah..nice n3 ^^

faiz May 12, 2011 at 1:44 AM  

hehehe...ada tu yg suka tunjuk bakat seni dia dekat dlm lif ni..mmg xde sivik btol...punyela byk kertas lukisan kat rumah nak gak conteng kat dalam lif tu...

Ayie May 12, 2011 at 1:59 AM  

abu- Kalau sebut tang moto, baru aku teringat, kes sorg pakcik bawak naik moto ke tingkat 5.. ciskek sungguh.. Mentang mentang la moto baru.. huhu..

Ayie May 12, 2011 at 2:01 AM  

Faiz- dia buat luahan perasaan beb.. kalau dikompilasikan, boleh siap satu movie kot.. kompom 40 juta weh.. hahaha

Ayie May 12, 2011 at 2:01 AM  

Shea- nih mesti anda dok rumah bungalow nih.. lain kali dok la umah pangsa.. baru selalu naik lif.. hahaha

amny May 12, 2011 at 2:41 PM  

bila naik lift suka tkan loceng kecemasan..ahhaha..seronok apee..heee

Ayie May 12, 2011 at 3:03 PM  

Amny- patut le loceng selalu rosak.. hahaha

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP