Wednesday, May 11, 2011

Sembang : : Malware..?? Watdehek..??

Anda rindu kat teman..?? Rindu tak..?? kalau rindu, taip ON YES, dan hantar ke kotak jerit dibawah ini.. Anda jangan risau, teman dah kembali nih.. So, teman akan cuba mengurangkan derita jiwa anda merindui teman.. *ayat baget.. haha..

Ekceli laptop teman bernama ''heppi'' tuh dah pun kembali ke rahmatullah kelmarin.. Beliau terbunuh akibat demam panas.. Nak buat camne, ATI memang menyakitkan jiwa..  Sapa pakai ATI..?? heh, teman nasihatkan anda sila la halakan kipas table yang di'on dengan lajunya ke arah komputer anda.. ATI sangat cepat panas.. Maka secara tak langsungnya turut memanaskan hati teman nih.. Tapi tak mengapa, teman dah ada PC.. baru je rembat dari rumah mertua.. Erk.. bukan.. maksud teman, baru je rembat dari rumah bonda.. hahaha..

Tadi teman bukak blog, benda first teman sentuh ialah kotak jerit.. Pehal..?? Sebab teman nak tgk sape dok menyepam teman sepanjang ketiadaan teman di alam maya nih.. Hasilnya, bertaburan sepaman oleh member seblog disana..

Dalam banyak banyak sepaman di kotak jerit, teman ter'menggelabah bila tgk komen Tia yang mengatakan bahawa blog teman nih mengandung malware.. *mengandung dan mengandungi sama tak..?? *.. Makanya, teman pun mencari le jawapan kepada masalah nih.. Teman bukak laptop member teman, bukak pakai chrome, memang sah ada malware.. Teman poie le menyepam Adwa, tanya dia berkenaan masalah nih memandangkan dia lagi otai dari teman dan dia jugak merupakan bakal hacker kelahiran UKM..Dia pun dengan sudinya memberikan link kepada teman, cara nak solve masalah nih.. Setakat nih, masalah nih dah setel lee.. hahaha.. thanx adwa.. Nanti aku picit iklan anda.. ^^

Berbalik kepada kes malware nih, teman diberitau (dia tak bagitau, tapi dia ada terangkan) bahawa malware nih disebabkan oleh fail ''favicon.ico''.. Wow.. Fail nate gapo dio tuh..?? hahaha.. Fail nih sebenarnya ialah fail yang disebabkan oleh penetapan icon pada bloglist..Contoh ialah gambar disebelah.. 


Jadi untuk mengatasi masalah nih, maka ruangan icon perlu didisablekan.. then baru selamat.. Cara..?? Anda poie Design > Page Element > My Bloglist.. Kat situ, anda jangan tick ruangan icon macam kat dalam gambar sebelah nih.. 


Pakai software anti Malware..?? Heh, arwah laptop teman takde penyakit malware okeh.. Dia terbunuh akibat demam panas melampau.. Teman rasa malware nih masuk join blog teman masa kat cc kot.. Teman online kat cc je dalam 2 hari nih.. Sebab laptop dah terbunuh.. nak buat mcm mana.. Inilah akibatnya kalau buta IT.. Haiz..

Teman nak kreditkan kepada KELAB GREENBOC, sebab segala maklumat nih teman dapat dari dia.. Teman masih tunggu reply daripada Bro Hac, selaku sifu hacker teman untuk membantu teman nih.. Harap harap ada penyelesaian lagi best yang boleh Bro Hac kasi.. hahaha..
 *Woohoi encik Hac, manakah anda..??*

31 Drop Your Comment:

aNiss :):) May 11, 2011 at 4:15 AM  

aniss pun prnah kena malware =) ngee =) naseb baik lar ade org tolong =)

Siti Aziz May 11, 2011 at 5:43 AM  

selalu jugak jumpa pak cik malware nie.. terus ucap selamat tinggal.. kuikuikuikui

rara pinkmafia May 11, 2011 at 8:14 AM  

huh,smlm kan?mmg cuak giler lah kan.bukak je malware.bukak je malware.nk bgtau takde kontek number lak.hehehe,nasib dh oke.cayalah =)

Cik Sue May 11, 2011 at 8:25 AM  

patut ler xleh bukak semalam..tapi ni dah baca semua dah sekali harung...kalau kene kat cik sue cemaner la yerkk...hikhikhikhik

adwafarahin May 11, 2011 at 8:26 AM  

jgn biarkan hidup anda diselubungi MALWARE
hahahaha

len kali pakai chrome je..sbb bagus bole detect malware nie

ABU May 11, 2011 at 8:27 AM  

keh keh..arwah dah..kubur kat mana..watdehek!!

faiz May 11, 2011 at 8:50 AM  

tula den pon kono malware ni..

.::: Princess MOMOY :::. May 11, 2011 at 8:51 AM  

blog momoy pun selalu juga jadi mcm tu ayie

Ini Kisah Tia May 11, 2011 at 11:31 AM  

heheh . gelabah yee . Tia taip laju2 tu kat shoutbox pasai pa , kalau dah habis loading blog ni amaran tu akan keluar . dah tu pulak blog ni laju je nak loading . huhu . dah oke dah pun ;)

Miss Shikio May 11, 2011 at 12:32 PM  

masa nak masuk blog ni pon ada malware, terus pangkah. hahahaha~

susah betul lah malware nih

Ayie May 11, 2011 at 2:31 PM  

Anis- teman pun adwa tolong.. asib baik ada minah hacker nih.. hahaha.. ^^

Ayie May 11, 2011 at 2:31 PM  

Siti- wow.. jahatnya.. hahahaha

Ayie May 11, 2011 at 2:32 PM  

Rara- nak no tepon..?? nah.. 017613.. (lagi 4 nombor carik sendiri.. hahahaa)

Ayie May 11, 2011 at 2:33 PM  

Cik Sue- kalau tia tak kasi taw, teman pun tak perasan ada malware.. ^^

Ayie May 11, 2011 at 2:34 PM  

Adwa- jangan biarkan blog anda diselimuti malware.. hahahaha..

*tapi chrome sHelalu crash.. tak shuker u.. mencik mencik mencik.. HAHAHAHA

Ayie May 11, 2011 at 2:34 PM  

Abu- arwah dah selamat dikebumikan di pusat kitar semula jalan kuching.. hahahahaa

Ayie May 11, 2011 at 2:35 PM  

faiz- pe la masalah mereka yang create malware nih.. =.=''

Ayie May 11, 2011 at 2:36 PM  

Momoy- kene hati hati la mcm nih sis.. nak berblog pun susah.. =.=''

Ayie May 11, 2011 at 2:36 PM  

Tia- memang laju anda tulis.. tak sempat nak load, dah ''jerit'' kat kotak jerit.. tahniah.. hahaaa..

Ayie May 11, 2011 at 2:37 PM  

Shikio- patut la tak nampak batang hidung semalam.. hahahaa

Azroy Kassim May 11, 2011 at 3:01 PM  

Sape suh pki ati? Haha. Laptop dh arwah..
Ipad 2 la. Kamon!

Miecyber May 11, 2011 at 6:42 PM  

Baguslah ada tips untuk buang Malware..

Microsoft beli Skype

adwafarahin May 11, 2011 at 7:21 PM  

err bapak keji u punye ayat
-___-

mmg pon chrome suke crash tp drpd kene malware kat lappy skali x mo aku

x bole hidup tanpa Blacky kesayangan aku nie :P

Ayie May 11, 2011 at 8:03 PM  

Azroy- time beli laptop, aku noob lagi.. harap bentuk je lawa, tapi.. huh.. tensen gua..

Ayie May 11, 2011 at 8:04 PM  

Azroy- IPad..?? harapan laa.. Aku nak pakai APad Android boleh tak..? Baru rm200.. *tapi, sila la paham, pakai sebulan dah jahanam.. hahahaa

Ayie May 11, 2011 at 8:04 PM  

Miecyber- alternatif je nih bro.. Tak pasti betul betul function atau tak..

Ayie May 11, 2011 at 8:05 PM  

Adwa- hahahahaa.. orang lain boleh je guna ayat gitu.. takkan aku takley..?? hahaha

Heppi aku dah arwah.. kesian aku.. takde awek dah.. hahahaha

caliph shuriken May 12, 2011 at 6:21 AM  

oic prob malware sbb icon tu jaa, huh...

latest en3: unknown

amny May 12, 2011 at 2:45 PM  

uishh.penah kena dulu..heee

Ayie May 12, 2011 at 3:05 PM  

Amny- pehal la orang suka create malware nih..?? jahanam PC orang.. =.=''

Ayie May 12, 2011 at 3:05 PM  

caliph- setakat nih, tu je masalah dia bro.. lepas remove, dah oke.. tapi kes blog chii, lain sikit.. maybe dia patut remove semua sekali item dalam blog dia, baru setel masalah kot.. ^^

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP