Monday, May 30, 2011

Sembang : : Aiyaakk..

Susah benar nak berblog sekarang nih.. Duduk rumah, berukben sibuk dok mogok lapar.. Duduk McD, WiFi pulak mogok kenyang.. Ce gtau teman, kat mana nak berblog dengan aman dan tenang..?? Haiz.. Dah la teman nih ada komitmen hidup.. Bukan selalu ada masa free.. time ada masai free tu la, berukben nak buat hal.. ketensenan gua.. Huuu.. Nasib baik la UNIFI tuh mahal.. kalau tak, selambe je teman rembat sebijik dua..

Nak curik password, boleh je.. Benda senang je tuh.. Lagi lagi P1 Wimax.. Tak payah pakai software, pun boleh dicurik.. Teman ada satu rahsia.. Cara nak curik password P1 Wimax.. Anda tau caranya..?? Jika tau, meh la gelak beramai ramai.. HAHAHA.. Serius teman kata, jika anda guna P1, baik anda terminate je.. Kalau idak, anda jugak yang rugi.. Orang lain guna wifi anda dengan percuma kot.. Apa..?? Caranya..?? Teman tak bole le nak kasitau caranya.. Nanti teman dapat dosa kering.. Rugi le teman...  Mencurik password kan dalam terma mencurik.. Makanya berdosa.. hahaha

Tentang celcom berukben pulak.. Berukben Celcom teman nih dah tinggal lagi beberapa bulan sebelum kene terminate.. Sedar tak sedar, dah nak 2 tahun teman mengalami ketensenan dengan berukben nih.. Time flies.. Cepat bebenar.. Sapa ada cadangan, provider internet mana yang sedap dan berbaloi baloi untuk dilayan..?? Maxis..?? DiGi..?? TM..?? Celcom dah out of list okeh.. 

Masuk bulan june, dah 6 bulan teman berblog.. Follower pun dah beratus.. Orite le tuh.. Biar sikit, janji follower teman tak lupa nak menjengguk teman.. Untuk apa la follower beriban, tapi takde sapa jenguk belog teman nih.. Kan..?? Kepada semua yang sudi menyemak dan menyepam diblog picisan teman nih, teman ucapkan terima kasih laaa..  Tanpa anda, sape la teman nih.. Kepada silent reader tuh, teman ucapkan terima kasih la jugak.. Teman tau ramai silent reader kat blog teman nih memandangkan UV yang teman dapat agak tinggi.. Terima kasih yop.. Anda lah penyumbang UV teman.. 

Semalam teman ada buat entry bola.. Ada orang tak suka, dia cakap teman macam anti-MU je.. Dei.. Mana ada.. MU teman tak kutuk okeh.. Lagipun MU dah cukup bagus, kalah dengan Barca tuh boleh la diterima.. Barca power kot.. Arsenal pun kalah dengan Barca gak. (*walaupun menang game pertama). Steady je weh..  Adat la, bola tu bulat.. Ada menang ada kalah.. Kalau semua nak menang, sape nak kalah..?? So, sila jangan nak tacing.. Sila terima dengan hati terbuka.. Kalau ada terkasar bahasa, teman mintak maap laa.. Okeh..

“I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.. I'm pretty sure sometime ur just  too clever until u don't understand a single word of what I am saying."".. HAHAHA

p/s: Sebelum terlupa, teman nak mintak la ada beberapa follower terbaru teman yang tak kasi link untuk ke blog mereka supaya menyepam teman kembali.. Teman takde link anda, macam manakah mau menyepam..?? Anda jugak la yang rugi.. Pesanan ini khas untuk Miz Rai, Liza dan beberapa blogger lain.. 


47 Drop Your Comment:

Kakzakie May 30, 2011 at 8:06 AM  

Kian terasa dapat menambah teman dan ilmu secara berblog....

Ayie May 30, 2011 at 8:11 AM  

seronok berblog nih kak.. ^^

adwafarahin May 30, 2011 at 10:10 AM  
This comment has been removed by the author.
faiz May 30, 2011 at 10:14 AM  

aku pakai maxis ok je..aku dah try dekat bahau,putrajaya,PD maxis laju..

adwafarahin May 30, 2011 at 10:24 AM  

aku rse maxis not bad gak..digi x tau la..ko tanye la sape2 yg penah gune berukben2 terpilih *aiceh mcm promoter lak

*nie pesanan x berapa nk penaja sgt la berkenaan ngan komen ko kat blog aku
Klu nk beli lappy jgn la beli AMD, konpem kiok awal.murah mmg murah tp rugi la x bole pakai lama..lg 1 kalau ko jenis rajin tgk movie ke,main game ke ape ke..nk puas hati beli la graphic card yg terbaik..slalunya klu graphic card terbaik mst die punya processor pon terbaik ngan extra RAM lg..
ini suggestion klu nk btl2 berbaloi beli lappy la.tp klu x pandai jaga, beli lappy ape pon koik awal jugak..hahaha

yg benar
cik separuh buta IT :P

Cik Sue May 30, 2011 at 10:24 AM  

ahahahha akak pakai unifi..lajuuu n clear jerkk..tapi tak leh angkut le plak ahahahaha...

nas May 30, 2011 at 2:52 PM  

aku dulu pakai maxis.. slow giler walaupun 1st time gune
lagi2 bila abes limit
adeii
erk
apesal ngan kucing pakai topi kulit buah tu? hehe

puan teddy May 30, 2011 at 3:51 PM  

blogwalking...no komen bab2 berokben nie coz pakai pun jap jer...huhuhuhuu

KurekureKecik May 30, 2011 at 4:28 PM  

haha...senang jek..toksah beli broadband2 nih..sebab sah2 mcm berok...bek online mn2 kedai mamak ada wifi....jgn kat mcd..sbb nk g mcd xkn xbeli pape kut?? malu la..nmpk beno nk wifi jek..hahaha...so mamak bole order roti kosong sama air kosong dan wifi free doplopat jam! haha

diana May 30, 2011 at 4:42 PM  

sekarang pakai mxs broadband...
ok la..
bukan selalu pun akak beronline ni.

Filippo May 30, 2011 at 5:42 PM  

aku masih setia pakai streamyx...
dah 5 tahun...walaupon org dah bertuka ke UNiFi..

Yastro May 31, 2011 at 1:30 AM  

celcom aku dah campak kt laut china selatan dah...better guna p1 lagi...tp cam ade ati nk tuka ke streamyk lak....hmmm

Ini Kisah Tia May 31, 2011 at 3:27 AM  

digi laju jugak tapi tengok tempat ah ..

rara pinkmafia May 31, 2011 at 8:10 AM  

hmm yeke.org boleh curik ke.ala tak nk lah pakai,baru ngat nk tukar.

celcom plak mcm hampeh je.sabo jelah.

Miecyber May 31, 2011 at 1:07 PM  

Memang betul..bola itu bulat...Hehehhee

Jerman tutup semua loji nuklear pada 2022

Ayie May 31, 2011 at 3:59 PM  

faiz- ce try kat area cheras pulak.. kalau laju, gtau aku.. hahahaa..

Ayie May 31, 2011 at 4:00 PM  

aDWA- kerna amd la laptop gua jahanam.. sekarang, merembat netbook adik.. HAHAHAA..

Ayie May 31, 2011 at 4:01 PM  

CIK SUE- jangan tak caya, unifi pun ada limit tau.. 60gb je.. kalau lepas limit, kelajuan akan turun 512mb/ps.. serius nih.. hahaha

Ayie May 31, 2011 at 4:01 PM  

nas- kucing tuh sebagai penambah seri entry nih.. hahaha

Ayie May 31, 2011 at 4:02 PM  

teddy- selamat berbw.. hahaha

Ayie May 31, 2011 at 4:03 PM  

kura-kura- masalahnya kedai mamak sekarang nih dah semakin kedekut.. ahaha

Ayie May 31, 2011 at 4:03 PM  

diana- serius ke okeh..?? ramai promote maxis nih...

Ayie May 31, 2011 at 4:04 PM  

pippo- streamix adalah terbaik.. murah dan sedap untuk diguna.. aku teringin nak rembat sebijik, tapi kene tunggu duit cukup.. hahaha

Ayie May 31, 2011 at 4:05 PM  

yastro- better jangan pakai P1 bro. ramai orang macam aku yang selalu curik password P1.. serius nih.. tukar la ke streamix..

Ayie May 31, 2011 at 4:06 PM  

tia- tak lama lagi, maxis nak buat fixline.. digi pun dengar cerita nak buat jugak.. celcom jugak ketinggalan..

Ayie May 31, 2011 at 4:07 PM  

rara- betul sis.. cuba tgk password p1, belakang dia mesti FB0.. kan..?? yang bahagian depan, rahsia.. hahahaha

Ayie May 31, 2011 at 4:08 PM  

miecyber- ada bola bujur ohh.. hahah

Siti Aziz May 31, 2011 at 4:38 PM  

ayie tak setia....!!! hahahahahaha

ABU May 31, 2011 at 9:37 PM  

oh intent wfi P1 blh kena curi ek?..baru tahu..senag ke nak curi..cam ne..bgi la tutorial..hehehe

Yua May 31, 2011 at 11:25 PM  

pakai stramyx... :)

Suhami Ahmad June 1, 2011 at 9:16 AM  

atok setia dengan berukben celcom..walaupon lobang idong berukben tu macam serombong kapal, tatapi tatap menjadi pojaan hatiku...erk

alexa yussida June 2, 2011 at 6:48 AM  

respek man uni sbb depa tak main kasar macam real madrid tp tak respek fan man.uni sbb depa sangat poyo..errr sorry sape2 yg poyo tuh..yg xpoyo jgn nak terasa..aku cubit kang

qlah June 2, 2011 at 10:35 AM  

salam ,

ayie. 'biasa lah kan . cabaran , hehe .

*setakat ni , line kat umah qlah ok jer.. hehe XD

Bella Bell June 2, 2011 at 1:08 PM  

pasal berok2 band ni tak tahu la.. hehehe..

errr... setia membaca blog ayie.. sebab ayat sempoi habis :D

Bella Bell June 2, 2011 at 1:08 PM  

pasal berok2 band ni tak tahu la.. hehehe..

errr... setia membaca blog ayie.. sebab ayat sempoi habis :D

chii June 2, 2011 at 2:54 PM  

alaa..sharing2 ilmu kan caring kan ayie..pe salah nya walaupun ilmu mencuri ..ahahah..opss...

Ayie June 3, 2011 at 4:41 AM  

Siti- nak wat gimana.. Yang lain tuh sgt menggoda.. hahaha

Ayie June 3, 2011 at 4:43 AM  

Abu- nak tutorial..?? TAK BOLEH..!! tu terma mencurik, berdosa woh.. hahaha..

******1FFB0

lalala~

Ayie June 3, 2011 at 4:44 AM  

Yua- teringin nak pakai streamix.. Tapi masih belum berdaya..

Ayie June 3, 2011 at 4:45 AM  

Atok- takde masalah ke bro..?? untungnya.. Kat cheras macam haram.. Rasa nak mengamuk pun ada.. =.=''

Ayie June 3, 2011 at 4:46 AM  

Alexa- Maurinho suka main kotor.. tgk la dulu, intermilan menang lawan barca (dengan kendalian maurinho) dengan taktik keji iaitu bertahan dengan hampir semua player jadi defender.. lol.. hahahaa

Ayie June 3, 2011 at 4:47 AM  

qlah- sedang berusaha membiasakan diri dengan cabaran tuh.. hahaha

Ayie June 3, 2011 at 4:47 AM  

B.Bell- Uhhh.. tengkiu.. macih macih.. HAHAHA..

Ayie June 3, 2011 at 4:48 AM  

Chii- ilmu curik adalah ilmu tak berkat wow.. hahaha

Scarlett O'Hara June 3, 2011 at 7:57 AM  

Setakat hari ni, masih lagi setia dengan Celcom.

wanbu June 3, 2011 at 9:05 AM  

abg streamyx boleh datang tolong hehe...:P

sweet like what June 7, 2011 at 4:07 PM  

suke tgk kucing tu..hehehe..sgt comel..

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP