Friday, June 24, 2011

Yeehhaaa... Malaysia monang..!!

Walaupun posting nih agak lambat.. tapi gua tak dulik.. Gua nak gak post.. hahaha... Seperti yang anda sedia maklum, Malaysia baru je menapau Lubnan dalam game kelayakan olimpik 2012.. Malaysia menapau Lubnan dengan 2 gol berbalas satu, yang menariknya, kedua dua gol Malaysia tuh boleh dianggap cun terutama gol Wan Zack.. One touch kot.. Stail.. Anda nak tgk gol tuh..?? Sila kelik sini..

Malaysia menjadi wakil tunggal Asia Tenggara mara ke 3rd round kelayakan olimpik, bersama sama Qatar, Iraq , Palestine, Australia, Syria, UAE, Korea Selatan, Uzbekistan, Arab Saudi, Jepun dan Oman.. Kalau ikut rangking, Malaysia yang paling rendah, tapi rangking hanya pada kertas.. Makanya, tak payah pedulik sgt dgn rangking tuh.. Bergelar pasukan Underdog, cabaran Malaysia tak patut dipandang mudah sebab selama nih, takda siapa pun sangka Malaysia boleh pergi sejauh nih.. -Sila la terkesima sebentar bersama teman..

Kenapa anda patut bangga..??
1. Malaysia menang dengan hanya 10 pemain diatas padang.. Sorang kene kad merah
2. Malaysia menang walaupun penyokong tak ramai.. Banyak kerusi dari penyokong..
3. Malaysia telah menapau Lubnan, yang memegang status pasukan pilihan
4. Malaysia adalah wakil tunggal Asia tenggara.. Indon pun tak layak tau..
5. Malaysia adalah tanah tumpah darah anda.. I lap u Malaysia..!!

-Jadi anda nak bangga tak..?? tepuk perut tanya selera.. ^^

Kredit: Info Dan Rangking Bola Sepak Malaysia
Kredit: Sokernet.com

14 Drop Your Comment:

Bella Bell June 24, 2011 at 3:27 AM  

saya bangga menjadi anak Malaysia.. :)



^^

ArulchelseA June 24, 2011 at 8:06 AM  

yeeaahh ptt monang pun pun..main tompek sndiri..apo lae bungkus la lubnan..kono bonam..kah kah kah

Cikli June 24, 2011 at 8:12 AM  

akupun bangga.
terutama khairul fahmi yang sentiasa cemerlang di situ

ZWAN SABRI June 24, 2011 at 8:17 AM  

I'm proud to be Malaysian.. ;)

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Faiz Farish

rara pinkmafia June 24, 2011 at 8:40 AM  

malaysia terbaek.

faiz June 24, 2011 at 9:37 AM  

banggo den malaysia makin mantap..

alieavea June 24, 2011 at 12:01 PM  

i bangga tau...yeahhhhh \m/

fikri FAUZI June 24, 2011 at 5:43 PM  

tahniah malaysia..gomo malaysia gomo.

adwafarahin June 24, 2011 at 5:59 PM  

malaysia hebat!

Siti Aziz June 24, 2011 at 10:21 PM  

waaaaaa...i lap u!!! Oh malaysia..ha3..^_^V

amny June 25, 2011 at 3:23 PM  

Dulu xmnat tengok bola...tapi bila da selalu meng ni ase syok plak tengok bola...

.::: Princess MOMOY :::. June 26, 2011 at 4:10 PM  

nak tunggu Malaysia lawan gergasi Asia macam korea atau jepun
Malaysia best
Apex best
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"
Cara Test Kualiti Keyboard Komputer Korang"

SweetLikeWhat June 29, 2011 at 11:48 AM  

Malaysia the best !!!!

.::: Princess MOMOY :::. July 3, 2011 at 12:11 PM  

tak sabar nak tnggu malam ni untuk 90 min terakhir plak kat taiwan

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP