Saturday, June 11, 2011

Sembang : : KL Gangster memang gangster..!!

Movie nih pun teman dah layan.. Secara overview, teman kasik movie nih 4 out of 5 utk rating wajib tonton.. Serius stail cerita nih.. Boleh kata full action movie nih.. Malah koreografi fighting pun tak mengecewakan.. Tak la nampak buat buat sgt.. Dan yang lebih utama, ending dia sesuai dgn kisah utama dia.. Tak la macam KL Drift tuh.. Ada pulak ending dia, ''Zack, aku cintakan kau''- kata scha alyahya (entah hapa nama watak dia) kepada Shamsul (Zack).. Noob habis.. 

Movie nih berkisar kepada Malek, bekas banduan yang dibebaskan dari penjara.. Dulunya Malek nih gangster.. Lepas dia kene sumbat dalam penjara, dia berubah jadi baik.. Sebenarnya, Malek nih dia kene khianat oleh Shark sampai menyebabkan dia kene sumbat dalam penjara.. Malek ada adik.. Namanya Jai.. Jai nih orang kuat Shark.. Kira dia macam balaci Shark laa.. Apa je yang Shark suruh, mesti dia buat.. Boleh kata Jai nih ada macam macam kaki.. Kaki gaduh, kaki pukul, kaki duit, kaki kurap.. (*ops, gurau..) hahaha.. Dikisahkan pulak, Shark nih tak puas ati dgn Malek.. Jadi dia nak hapuskan la malek nih.. Caranya..?? Dia suruh Jai..  Wow.. Sampaikah hati Jai nak bunuh abang dia..?? Cuba la teka..

Hinggalah ke akhir movie, ada sumthing happen pada Zizan @ Padil.. Nak tau hapa jadi kat dia..?? Poie la tgk movie tuh.. Teman tak boleh nak cerita penuh, tak adil la kan..?? Kesian mereka berlakon susah payah.. Download..?? Jangan laa..!! Apa kata anda poie ke wayang.. Sokong la movie nih.. Serius anda tak rugi.. Moh le kita ke wayang.. hahaha

**teman suka watak Corrie @ Dragon.. Dia berlakon sebijik macam taiko.. Syabas.. hahaha


4 Drop Your Comment:

faiz June 11, 2011 at 12:09 PM  

corrie tu mmg sesuai watak camtu..muka die taiko..

ABU June 11, 2011 at 12:28 PM  

aku nak tengok cite ni..tp tak de kawan blh ajak tengok sekali..

kawan2 aku ramai yg dah tengok..dirng cakap best...arghhhh!!

ghost writer June 13, 2011 at 10:46 PM  

tang zizan tuh yang takleh tahan tengok..biar buat muka ganas tetap aku nak tergelak...haha

leh tahan filem nih..

tia @ Ini Kisah Tia June 14, 2011 at 1:53 AM  

tengok pelakon pun macam gempakz jerrr :)

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP