Thursday, June 30, 2011

Harimau ketuk Bangau dua kali.. MUST READ

Kisah harimau dan bangau:

Pada satu hari, harimau belang didatangi seekor Bangau yang kecik tapi kerek.. Dia mencabar harimau bertarung dengan dia.. Dia kata, harimau tuh looser kalau tanak lawan.. Lalu dengan rileknya harimau menyahut cabaran bangau tuh.. Untuk 20 minit pertama, harimau tuh kelihatan lemau habis.. Nak buat macam mana, harimau baru bangun tido.. Tu pasal lemau sikit.. Lepas 20 minit, harimau tuh tiba tiba je jadi ganas.. Mengaum aje kejenya.. Terkam sana terkam sini.. Bangau asyik mengelak je.. Tapi sepandai pandai bangau mengelak, kene gak 2 bijik kat kepala.. Lepas kene 2 bijik kat bangau tuh, harimau rilek sikit.. Tak ganas sangat..  Bangau pun amik kesempatan, bangau pulak ketuk harimau, makanya harimau kene sebijik..  Sampai la habis masa, keputusan muktamad, bangau kene 2 bijik manakala harimau menang dengan hanya kene sebijik.. Sebenarnya, harimau boleh kasi lagi banyak bijik.. Malangnya taring harimau lupa nak asah semalam.. Tumpul sikit.. Walaupun tumpul, menang weh.. 2 bijik berbalas satu pulak tuh.. Terkedek kedek Bangau mengelak terkaman Harimau.. Kesian Bangau.. teruk gak la dia kene sergah..Nakal harimau nih.. hahahaha.

Malaysia Vs Taiwan:

Malaysia menapau Taiwan dengan 2 gol berbalas 1, dengan gol Malaysia dijaring oleh Safiq Rahim dan Zafuan, gol taiwan pulak disumbat oleh Chen Po Luang.. Gol Safiq agak cun, optimis try je, tapi masuk.. Swing pulak tuh.. Ngam ngam kene tiang gol, terus masuk.. Style.. Gol Zafuan, hasil sepakan sudut dengan beliau menanduk bola tanpa was was dan ragu lalu menjadikan defisit 2 gol tanpa balas.. Malangnya, kealpaan defend Malaysia dihukum oleh Chen Po.. Mungkin anda tak percaya, gol Taiwan tuh merupakan satu satunya shot on target oleh striker Taiwan pada babak kedua.. Satu shot on target, tapi terus gol.. Aiiyak... Tapi takpe laa.. Biasa laa, bola tu bulat.. Kita rilek sudah laa.. Tak payah nak tunjuk bagus mengutuk orang lain.. 

Ada orang tak puas hati dengan performance Safee..  Nih teman nak gtau, sebenarnya Safee cedera sikit, tapi tak serius.. Disebabkan dia ''agak'' cergas, King Gopal masukkan dia.. Malangnya, masa game tadi, dia tak mampu main dengan baik sebab dia still injured.. Sebab tu second half dia dikeluarkan, diganti dengan Fakhri.. Pasal Matyo dan Apek, mereka memang tak cergas.. Jadi tak boleh main pun.. Itu yang King Gopal kata laa.. Tapi apa yang teman nampak, King Gopal nih macam buat strategi je.. Mesti ada sebab dia simpan player gred A tuh.. Kalau betul mereka injured, kenapa pulak dia boleh duduk kat bangku simpanan.. Soalan misteri tuh.. 

Mahali dengan Chanturu pun sama gak.. Kenapa mereka tak diturunkan..?? Padahal mereka nih memang mantop kot.. Chanturu sebagai contoh, walaupun masih gugup dan selalu lepaskan peluang one by one masa wakil kelantan, tapi dia laju gile babeng.. Setaraf dengan Kunalan kot.. Mahali pulak, defender kental.. Kalau Amar couple dengan Mahali, kompom kental habis dah defend.. Nih pendapat teman.. Pendapat masing masing.. Subjektif kan..?? haha

Harap harap second length nanti, Malaysia menang atau at least seri.. Kalau Taiwan menang 1-0 pun, Malaysia kalah dengan kiraan jaringan gol tempat lawan.. Tak mau la gitu.. Teman harap nanti 1st eleven ''sebenar'' akan main utk second game nanti..

Sesi berangin:

Tadi masa tengok bola kat McD, ada sorang ''mangkuk hayun''.. Asyik mengutuk je.. Kalau dia kutuk Taiwan takpe gak.. Nih Malaysia dikutuknya.. Main macam budak la, sepak lembik la.. itu la, ini laa.. Hekkelleh.. Kerek la lu orang tua... Lu bagus sgt ke hapa..?? Cuba lu main..?? Boleh..?? Cakap memang senang.. Buat tengok..!! Menang pun kutuk, kalau kalah, apatah lagi.. Manusia gini, sumbat je dalam logi penapisan najis.. Kemon tol.. Noob..!! Berbulu sebentar.. .


30 Drop Your Comment:

tia @ Ini Kisah Tia June 30, 2011 at 3:00 AM  

*pitam*
entri pasal bola . eheh :)

Bella Bell June 30, 2011 at 3:04 AM  

ok.. bola.. hahahah!!~


malaysia boleh! :)



^^

Ayie June 30, 2011 at 3:25 AM  

tia- hahahahaha

Ayie June 30, 2011 at 3:26 AM  

bell- adakah anda ingat ini entry cerita rakyat..?? hahaha

S..U..D..@..I..S June 30, 2011 at 7:18 AM  

yup thniah msia apapun menang

sukasuki June 30, 2011 at 7:45 AM  

saya suka cara awak mengulas.saya tak tgk bola.tapi bila awak ulas ni,saya paham.

mula2 ingat cerita bangau oh bangau.hehe

rara pinkmafia June 30, 2011 at 8:32 AM  

knp ayie tak ckp kat mamat tu.

ko kat malaysia skrg ni der.

Cik Sue June 30, 2011 at 10:00 AM  

wauuuuuu berangin nyer..sabo nah..sabo... hikhikhikhik

Scya Lollita June 30, 2011 at 11:42 AM  

haiyo . ak pun ase kita boleh menang lebih sbnrnye . tp xpe lah xde rezeki kan .

faiz June 30, 2011 at 12:33 PM  

time aku tgk tu pun ade je pengutuk dan pengulas sukarela ni..

amny June 30, 2011 at 2:37 PM  

Eh!klu harimau btol tu,xde da maen cmtu..abes di'ngap' je bangau tu...hahahaha




Haish!xdpt tgok bola! Ade pgram mlm td..huhuuh....

azi nur June 30, 2011 at 9:33 PM  

bangau dan bola..hehe mesia terbaikk wokk

Sharinginfoz July 1, 2011 at 12:23 AM  

nak tengok malaysia masuk world cup tapi jauh lagi but tak mustahil

Ayie July 1, 2011 at 1:44 AM  

S..U..D..@..I..S - Malaysia mengaum woo.. haha

Ayie July 1, 2011 at 1:45 AM  

sukasuki- Bangau tuh maskot Taiwan.. Cuba tgk lambang team bola mereka.. hahaha

Ayie July 1, 2011 at 1:45 AM  

rara- tak sampai hati nak jadi biadap.. biala dia biadap seorang diri..

Ayie July 1, 2011 at 1:46 AM  

Ciksue- tongah sabo nih.. kalau idak... hahaha

Ayie July 1, 2011 at 1:47 AM  

lolita- lebih dari 4 pun bole.. tapi takdak rezeki.. 2 peluang dari badrol, 1 peluang dari fakhri, 1 peluang dari kunalan.. kalau semua masuk, malaysia boleh buat 6 gol..

Ayie July 1, 2011 at 1:47 AM  

faiz- rasa nak tampo je mereka tuh.. memekak.. tensi gua..

Ayie July 1, 2011 at 1:48 AM  

amny- harimau tuh vegetarian.. tak makan daging.. hahaha

Ayie July 1, 2011 at 1:48 AM  

azi- malaysia dihatiku.. wuuu.. hahaha

Ayie July 1, 2011 at 1:49 AM  

sharinginfoz- tak mustahil bro.. walaupun optimis, tapi tak ada yang mustahil.. sedangkan yusri KRU pun berjaya ngorat Erra fazira.. takde yang mustahil kan..?? hahaha..

*kene ke contoh tuh..?? ^^

Afzainizam July 1, 2011 at 3:43 AM  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
cara atasi masalah aircond bateri dan enjin kereta

BIASALAHHH MENANG PUN SUSAH KALAH PUN LAGI SYSAH ASYIK KUTUK AJERRR... SUSAHKAN

ABU July 1, 2011 at 4:43 AM  

hahaha biasalah org kadang2 tahu kutuk jak.. cakap mmg sengng la..hahaha

adwafarahin July 1, 2011 at 11:15 AM  

kutuk bole la ce cube try main bole ke?

Belalang Hijau July 1, 2011 at 3:00 PM  

nape x geget jer kaki mamat yg ngutuk team bola kita tu? marah nih, marah hahaha...

bro, saje nak kongsi sket. malaysia x pernah menang lagi ngan taiwan sejak beberapa tahun lalu. abis kuat pun seri...

tp belalang berfikiran positif yg harimau malaya akan menang...

Go malaysia! :)

amna July 2, 2011 at 1:16 PM  

saya pun pernah dengar edisi kutuk mengutuk. rasa nyampah gila. cuba suh dia main jap, ntah boleh ntah dok~

amna July 2, 2011 at 1:23 PM  

saya pun pernah dengar edisi kutuk mengutuk. rasa nyampah gila. cuba suh dia main jap, ntah boleh ntah dok~

Afzainizam July 2, 2011 at 4:27 PM  

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr... terputus hubungan tapi dah jumpa balik lahhh...

dah nampak perubahan pasukan Malaysia ni ..... menang kira ok lah kan

Hayati Hamzah July 3, 2011 at 7:44 PM  

tgh tengok aidil zafuan ketuk tiang gol ! very nice kick !

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP