Sunday, August 7, 2011

Game Malaysia Vs Selangor

Anda tau tak, semalam ada game antara Malaysia dan Selangor FC..?? Ada sebenarnya, tapi takde disiarkan kat mana mana saluran pun.. Keputusan akhir, Malaysia tewas 1-0 kepada Selangor FC hasil jaringan Rudie Ramli.. Teman tak tengok pun game tuh memandangkan game tuh diadakan kat Stadium Shah Alam, malah game tuh start kol 10.. Kol 10, terawih pun tak habis lagi der.. Memang harapan la nak poie.. Kalau tak silap, Malaysia main tanpa 7 tonggak utama, yang mana mereka nih tgh ''melepak'' bersama Skuad Ong Kim Swee kat Slovakia.. Sapa yang main malam tadi aaa..?? Teman tak tau.. Sesapa yang tau, kongsi sikit.. hehehe..

***************
Perasan tak, time Malaysia memanjang je menang dulu, ramai la orang menyanjung skuad Harimau Malaya.. Taktik menjadi la, itu la ini laa.. Tapi bila kalah, beribu datang memberi hinaan.. Hebat la fan Malaysia nih.. Tahniah.. Jujur teman cakap, teman tak sangka, masih ada fan yang kolot.. Der, kalau anda masih berfikiran macam tuh, susah laa.. Bola tu bulat.. Bayern Munich malah Manchester United pun pernah kalah.. Malah lagi best, baru baru nih, Barcelona kalah 1-4 dengan Chivas Guadalajara.. Nak teman sebut team England, Jerman dan sebagainya..?? Tak perlu kan..?? Serius nih, takde team yang kebal.. Adat pertandingan, ada menang ada kalah ada seri.. Ikut kemampuan laa.. Terima je kekalahan, lupakan yang lepas, fokus pada yang didepan.. 

Sejarah tetap sejarah.. Sejarah yang lepas tak mungkin berubah, tapi sejarah boleh berulang..  Kalau nak kritik, tak salah... kritik laa.. Tapi kritik la dengan kritikan membina, kritik dengan matang.. Mana lagi bagus, kritik sambil makian atau kritik dengan akal fikiran..?? Kecewa..?? Sapa yang tak kecewa..?? Cuba cakap siapa yang tak kecewa bila Malaysia kalah..?? Anda yang sibuk mengutuk tuh hanya membuatkan teman geleng kepala berulang ulang.. Terpulang la.. Tepuk dada tanya selera.. 

*dah hampir seminggu lebih kekalahan Harimau Malaya kepada Skuad Singa, tapi sampai ke hari nih masih kedengaran suara sumbang mengutuk skuad Harimau Malaya.. Kalau kutukan membina, takpa la jugak.. Hurm.. entah bila la fan Malaysia nak matang macam fan negara luar..?? Wallahualam.. 

-Sekadar luahan perasaan.. Tak suka entry ni, anda boleh kritik, tapi segala makian dan kritikan yang disifatkan sebagai tidak matang, tak akan dilayan sama sekali malah mungkin akan di'delete- 
-Kritik la secara matang- 





16 Drop Your Comment:

faiz August 7, 2011 at 8:11 AM  

camtula fan Malaysia..sanjung bila menang je..

Ayie August 7, 2011 at 8:24 AM  

tak tau la bro.. dah la kecewa Malaysia kalah, mereka ibarat menambah garam dalam luka dihati aku nih.. =.=''

ABU August 7, 2011 at 9:17 AM  

ala orang pandai cakap jak.. cak letak diorang kat tengah2 padang..hehehe

btw, arena bola sepak malaysia semakin ok la.. sokongan rakyat pun semakin bagus.. good for all..:D

Ayie August 7, 2011 at 9:25 AM  

yang tu, aku setuju.. bola dah semakin hidup.. seronok tgk sokongan makin berapi.. Tahniah utk mereka..

tak mustahil satu hari nanti, korea selatan kembali melutut dengan Malaysia macam dulu.. ahahaha..

Eyka August 7, 2011 at 9:37 AM  

go malaysia..go goo!! hahaha:P

# i love malaysia :)

mykhalis August 7, 2011 at 10:39 AM  

tapi dah semakin ramai sayangkan team malaysia.. ye tak?hehe

.::: Princess MOMOY :::. August 7, 2011 at 11:44 AM  

wahhh...ayie sudah kembali.
selamat berpuasa

macam tu la fiil org kita

adwafarahin August 7, 2011 at 1:04 PM  

biase la bile menang la bru nk di banggakan klu kalah hampeh..

*lame cuti bro? hahaa pape pon slmt kembali yep!

ILA HonEyBuNNy August 7, 2011 at 1:47 PM  

alamak...

nak kritik apa neh...hehe

kalah dan menang adat permainan...kita kena la fikir positif kan...mereka pun dah usaha yg terbaik..;-)

Ayie August 8, 2011 at 1:24 AM  

eyka- yeah.. hahaha

Ayie August 8, 2011 at 1:25 AM  

khalis- perkara tuh sangat boleh dibanggakan.. tak pernah tgk 90k penonton pakai baju Malaysia.. first time tuh..

Ayie August 8, 2011 at 1:25 AM  

momoy- hohoi... selamat hari raya.. hehehe

Ayie August 8, 2011 at 1:26 AM  

adwa- cuti tanpa gaji.. gaji nuffnang pun terhenti tanpa noktah.. heh.. =.=''

Ayie August 8, 2011 at 1:26 AM  

honey- ya betul sis.. positif lebih baik.. ^^

Siti Aziz August 8, 2011 at 8:28 AM  

alamak...mek tie agak buta bola.. tapi rasanya sukan nie makin naik..mcm meriah je sekarang.. =)

Afzainizam August 13, 2011 at 1:05 AM  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

UIHHHH KALAH DITEWASKAN CLUB AJERRR

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP