Saturday, August 20, 2011

Hilang dan Ramadan

Perkataan hilang dan Bulan Ramdan adalah sangat sinonim.. Banyak kehilangan berlaku pada bulan yang mulia nih.. nak tau hapa yang hilang..?? Baca bawah nih..

Hilang nyawa
Yang nih, tak cakap pun anda tau kan..?? Menjelang raya je, atau lebih tepat lagi hujung bulan ramadan, mesti peningkatan statistik kematian jalanraya akan berlaku.. Ingat der.. Bawak keta slow slow.. Ingat la tuhan, mak, abah, bini, anak, awek kampung, jiran sebelah dan semua yang tersayang.. Pandu cermat jiwa selamat..

Hilang jari
Masuk minggu nih dah berapa ramai hilang jari..?? Sori la, teman tak terkira.. Apasal hilang jari..?? Pasal hapa lagi, mercun punya pasal.. Nasib baik tahun nih takde yang hilang nyawa lagi.. Telinga teman nih dah naik tepu dengar bunyik mercun.. Kalau ikut teman, nak aje teman ikat seko seko, hanto ke Palestin sana.. Kat sana, tak payah main mercun.. Main bom betul jee.. 

Hilang berat badan
Ramai yang hilang berat badan sama ada sedar atau tak.. Teman hilang sekilo.. Jadi berat semasa teman ialah 56kg aje.. WOW.. Ringan kan..?? Teman memang gini, makan banyak ke, sikit ke, tetap kering.. Tak tau hapa masalahnya.. Erh, anda hilang berapa kilo..?? 10..?? 20..?? hehehe..

Hilang selipar
Yang nih perkara biasa.. Tak ramadan pun boleh hilang gak.. Semalam ada selipar budak hilang.. tak tau la dia salah letak ke, memang kene rembat ke.. tapi yang dia kata, selipar dia hilang.. Wallahualam..

Hilang akal
Hilang akal bila pegi sale raya segala bagai.. Nampak itu nak beli, nampak ini nak beli.. Habis semua dia nak borong.. Bak kata orang, bia pape asal bergaya.. Nanti dah habis duit, baru la nak datang akal tuh.. Mula la menebeng muka, buat tak tau malu pinjam dengan mak bapak.. Haiz.. Itu belum ungkit pasal bazaar ramadan lagi..


Hilang moto
Yang nih memang menimbulkan kemarahan.. Semalam, tatkala orang sibuk terawih, ada pulak malaun penyangak mengambil kesempatan merembat moto milik makmum.. Dah la mencurik, dalam masjid pulak tuh.. Ditambah perencah, dia buat didalam bulan ramadan.. Memang triple penerajang patut dihulurkan kepada dia.. Disini, teman nak ingatkan kalian semua supaya lock moto atau kereta anda.. Penyamun bukan dia kira terawih ke hapa.. janji dia dapat duit.. Tarak guna punya manusia.. Kalau anda baik hati, adalah digalakkan supaya anda mendoakan supaya mangkuk hayun nih dapat hidayah untuk kembalikan moto brader masjid tuh.. kesian dia..

7 Drop Your Comment:

faiz August 20, 2011 at 10:45 AM  

member aku dulu pernah hilang motor time terawih..dah la time tu bkn dia yg bawak..kesian member lagi sorang yg pinjam tu kena tanggung..

Siti Aziz August 20, 2011 at 12:16 PM  

huhuhu...banyak betul hilang nie..tapi semuanya betul dan mek tie sokong...

adwafarahin August 20, 2011 at 12:24 PM  

org nk raya2 nie byk no bnd yg hilang yer..adehh sian btl tmbah2 makmum yg hilang moto tu

Afzainizam August 21, 2011 at 12:45 AM  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tayar motorsikal pancit

yuppp ramai juga hilang rasa malu depan member slamber isap rokok dahlah tak puasa cehhh tak guna punya member

.::: Princess MOMOY :::. August 21, 2011 at 8:38 AM  

hilang moto pun ada ye time ramadhan . haisshhh

amny August 24, 2011 at 11:50 PM  

hilang duit...~~~disamun...sob3..:'(

Afzainizam August 26, 2011 at 11:23 PM  

Ramadan hampir kepenghujungnyerrr Insya Allah kita akan dapat sesuatu dari ramadan kali ini... paling tak pun sedikit untuk memperbaiki kelemahan diri yang ada... mudahan begitu lahhh yerrr

Budak-budak main mercun,
Jangan sampai terbakar tangan,
Di Aidilfitri kita berhimpun,
Hulurkan tangan meminta ampun.

Sudah tiba Hari Raya,
Setelah kita sebulan berpuasa,
Hari Raya di sambut gembira,
Jangan pula ada yang berduka
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP