Monday, August 8, 2011

Wanita idaman teman..

Teman nih simple je, janji cukup syarat semua pun setel.. Heh, harinih teman nak cerita tentang wanita idaman teman.. Kalau berminat, sila teruskan bacaan, kalau tak minat, anda boleh kelik pangkah kerana tiada paksaan didalam blog nih.. hehehe..

  • Yang pertama sekali, teman nak bini yang celik.. Celik mata adalah bonus, tapi lebih penting kalau dia celik hati.. Apalah guna bini cun melecun tapi buta hati..?? Kelak teman sendiri yang menempah tiket neraka.. Kalau ada bini yang celik hati, boleh gak dia guide teman kearah jalan yang lurus tiada bengkok dan simpang mahupun trafik light.. Senang hidup mati teman.. Aman hidup dunia akhirat..

  • Yang kedua, teman nak bini yang manis.. Manis muka adalah bonus, tapi lebih penting lagi manis perangainya.. Tak guna kawin bini cun kalau perangai  macam puaka mintak penyepak.. Balik dari kerja penat penat, letih tak hilang lagi, dah start pok pek pok pek.. Dari telinga turun ke hati.. Bila hati dah panas, silap hari bulan teman kawin lain.. Setel masalah.. Teman ada kenal sorang minah.. Manis habis.. Sayangnya, perangainya tak semanis rupanya.. Harap tudung je lebih.. Tapi........... 

  • Yang ketiga, teman nak bini yang mampu berdiri.. Mampu berjalan adalah bonus, tapi lebih penting lagi dia mampu berdiri sendiri, atau bahasa saintifiknya, berdikari.. Nanti tak la menyusahkan teman.. Nak bayar bil, dia bole buat sendiri, nak beli susu anak, dia bole buat sendiri, nak beli barang dapur, dia bole buat sendiri.. Alangkah indahnya hidup.. hahahahahahahaha =.=''

  • Yang keempat, teman nak bini yang mahir mengurus.. Kalau dia ada jawatan yang baik seperti pengurus atau sebagainya, tu bonus, tapi lagi penting kalau dia mampu jadi pengurus rumah tangga yang baik.. Teman nih lelaki, cuma lelaki yang noob dan looser je duduk rumah makan hasil bini.. Mesti la teman kene membanting tulang 13 kerat demi mencari rezeki halal untuk anak bini.. Time teman takde, diharap bini teman boleh la menguruskan anak anak dengan jayanya.. Senang hati teman.. 

  • Yang kelima, teman nak bini yang kuat.. Kalau dia kuat macam badang, itu bonus, tapi lagi penting kalau dia kuat beramal.. Nanti dalam doa dia, bole la dia doakan teman hari hari.. Sejuk perut teman.. Erk, perut laki bole sejuk tak..?? hahaha..

p/s: Kepada wanita diluar sana, jika anda berminat dan dalam masa sama mencukupi syarat diatas, boleh la menghantar resume ke dot.nut_mine@yahoo.com..  Awek cun..?? heh, cun tuh cuma sementara, sok lusa dah kerepot.. Tapi kalau dapat, kira bonus laaaa.. hahahaha.. 

16 Drop Your Comment:

rara pinkmafia August 8, 2011 at 12:09 PM  

wahhh sempoi vacancy kat sini.hehehe.hopefully jumpa apa yg dicari =)

mykhalis August 8, 2011 at 12:13 PM  

buat pengunguman kat blog tu..mesti jumpa la pasni..

Qaseh Qistina August 8, 2011 at 12:59 PM  

hahahaa..cam ni pon ade ek..sempoy~~
moga2 jumpe la wanita idaman tuh..=)

Siti Aziz August 8, 2011 at 1:17 PM  

amin tuk yang baik2.. selamat berusaha ayie...=)

faiz August 8, 2011 at 3:27 PM  

dah cukup duit nk kahwin ke bro dah buat iklan ni..heheh..insyaallah dpt seperti diimpikan..

.::: Princess MOMOY :::. August 8, 2011 at 3:29 PM  

haha... buat je ads kat the star tu
kompem ramai anta resume bro

fadhdeela August 8, 2011 at 3:29 PM  

hihi dah iklan cari jodoh erkk! bgs ciri2 tu tp yg ke 3 tu kena pertimbangkan..wanita kadang2 memerlukan lelaki disisinyer jugak..!! :)

Ayie August 9, 2011 at 12:12 AM  

rara- vacant place to be hired..!! interested, resume need to be submit.. Only teen, who is available with full qualification will be short listed.. HAHAHA

Ayie August 9, 2011 at 12:13 AM  

khalis- hahahaha.. takde makna nya bro.. ^^

Ayie August 9, 2011 at 12:13 AM  

qaseh- wanita idaman kalbu, dimanakah kau..?? hahaha

Ayie August 9, 2011 at 12:14 AM  

siti- Berusaha..?? err, bukan wait n see ke..?? hehehe

Ayie August 9, 2011 at 12:14 AM  

faiz- kerja ada, duit alhamdulillah, calon..........belum ada... heh.. hahahaha

Ayie August 9, 2011 at 12:15 AM  

momoy- hoho.. mahal sis.. mau rabak poket teman nihaaa... dah la poket nih memanjang je nipis.. hahaha

Ayie August 9, 2011 at 12:15 AM  

fadhelah- hahahah.. saja je gurau gurau la sis.. ^^

Afzainizam August 13, 2011 at 1:04 AM  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

WANITA IDAMAN JEJAKA MALAYA... CIRI-CI TU TAK PENTING TAPI KEIKLASAN DARI HATI MENCINTAI ALLAH MENCINTAI RASUL MENCINTAI INSAN BERNAMA MANUSIA SEJUJURNYA..

Ayie August 16, 2011 at 2:39 PM  

nizam- wow.. cool habis ayat anda.. hahaa

About This Blog

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP